DRAGOMIR: IN PRIMA PARTE A ANULUI 2019 VOM AVEA IN TOT MUNICIPIUL MODULE MODERNE DE COLECTARE A GUNOIULUI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca in prima parte a anului viitor se va finaliza inlocuirea containerelor de gunoi vechi si uzate cu module moderne, care vor permite colectarea selectiva a deseurilor si vor da un aspect mult mai civilizat zonelor in care sunt amplasate.

Dragomir a declarat astazi ca deja au fost montate 70 de astfel de module noi, iar actiunea continua: “Pana in prezent au fost montate peste 70 de module moderne pentru colectarea selectiva a gunoiului din municipiul Braila. Vom continua montarea lor pana la a le epuiza pe cele 100 si urmeaza ca la finalizarea licitatiei pentru cele inca 200 de puncte moderne de colectare a gunoiului sa continuam procedurile si apoi vom monta in continuare.

Cert este ca in prima parte a anului viitor vom avea peste tot in municipiul Braila containere moderne, fara a mai exista imaginile cu care n-am obisnuit in ultima perioada, in ultimii ani, cu acele containere fara capac.

Cel mai important lucru este ca in zonele respective un numar important de cetateni au inceput sa selecteze gunoiul diferit, fractia umeda si fractia uscata, iar operatorii de salubritate au masini specializate.

Cele mai multe containere  au fost montate pana in prezent in zona societatii Braicata si urmeaza ca pe parcurs sa ne indreptam si catre celelalte 2 societati. La RER sunt montate destul de multe, iar la Eco se vor monta cand se va face livrarea masinilor noi pentru care au semnat deja contractul”.

Cat priveste faptul ca unele dintre modulele moderne montate deja de cateva zile nu pot fi folosite de locatarii din zona decat la finalul lunii, edilul sef a explicat ca firma de salubritate respectiva a solicitat acest lucru locatarilor pentru a avea timp sa repare containerele (pubelele) vechi sau sa aduca altele noi, pentru a le monta in interiorul acestor module.

Primarul a aflat cu suprindere ca in unele zone din oras, noile module, abia instalate, deja au fost vandalizate: “Tine de educatia cetatenilor din acea zona. Este pacat, deoarece o investitie a Primariei destul de consistenta nu ar trebui sa fie vandalizata, ci dimpotriva, apreciata si pastrata. La fel cum am constat ca in unele zone, mai exista cetateni care duc gunoiul cu galeata si rasturnau cojile de pepene si strugurii prin recipientul respectiv si au murdarit containerul”.