DRAGOMIR: PARCAREA DIN STRADA MIHAI EMINESCU ESTE SPATIUL IDEAL PENTRU SPECTACOLE IN AER LIBER, IN CENTRUL ISTORIC

Parcarea de pe strada Mihai Eminescu, din apropierea sediului Inspectoratului Judetean de Politie, transformata in spatiu pentru spectacole in aer liber. Este ceea ce are in vedere primarul municipiului Braila, Marian Dragomir, care are de gand sa discute cu conducerea CJ, care este actualul proprietar al terenului respectiv, pentru un posibil transfer al acestuia in patrimoniul Municipalitatii, astfel incat sa se poata face si niste investitii acolo.

Edilul sef considera ca spatiul respectiv este ideal pentru spectacole in aer liber in zona Centrului istoric si o prima incercare in acest sens se va face chiar in zilele urmatoare, cu ocazia Festivalului “Zile si nopti de teatru la Braila”: “E o idee la care m-am gandit, vedem dupa aceea daca terenul se poate transfera la Primarie sau ramane in continuare la CJ. Noi ne-am dori ca zona respectiva sa fie amenajata ca o parcare pe timpul zilei si in perioada in care nu sunt evenimente pe strada Mihai Eminescu, iar in perioadele in care avem astfel de evenimente – si ati vazut ca in ultima perioada ne-am indreptat atentia foarte mult catre zona Centrului istoric si cea a strazii Mihai Eminescu -, sa o putem folosi la astfel de spectacole. Avem nevoie in zona Centrului istoric de un spatiu in care sa putem organiza si desfasura spectacole cu un numar destul de mare de participanti.

Noi am incercat la Zilele Municipiului Braila acele spectacole pe strada, dar nu aveam vizibilitatea necesara; de multe ori, trupele nici nu puteau sa danseze pe strada, din cauza acelui pavaj, mai alunecau la diferite scheme tehnice pe care le aveau. O sa continuam si spectacolele pe strada, dar ne trebuia un spatiu foarte mare. Eu cred ca acela este spatiul ideal pe care l-am putut gasi”.