DUMINICA INCEPE FESTIVALUL “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”. TEMA ACESTEI EDITII: “COMEDIA, INTRE HOHOT SI LACRIMA”

“Comedia, intre hohot si lacrima” – este tema celei de-a XII-a editii a Festivalului “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”, care se va desfasura in perioada 16-23 septembrie. Un numar de 14 trupe valoroase, care vor prezenta 16 spectacole, la care se vor adauga si doua momente umoristice sustinute de caricaturistul Costel Patrascan, care vor aduna in Sala Avantgarde spectatori si actori deopotriva, pentru a incheia serile respective (marti si vineri) cu zambetul pe buze.

Pe scenele Teatrului “Maria Filotti” Braila vor juca trupe ale Teatrului de Comedie, Teatrului Nottara, Teatrului Mic, Teatrului Odeon, Teatrului Excelsior, Teatrului Act, UNTEATRU, Teatrului de Arta (toate din Bucuresti), precum si ale Teatrului Tineretului Piatra Neamt, Teatrului „Regina Maria” Oradea, Teatrului “Fani Tardini” Galati.

De asemenea, in programul festivalului intra si un spectacol de muzica medievala sustinut de Trupa Pontice, care se va desfasura la duminica, 16 septembrie, de la ora 20:30 in parcarea de pe strada Mihai Eminescu ( in apropierea sediului IPJ Braila) sau, in cazul unor conditii meteo nefavorabile, in Holul monumental al Teatrului “Maria Filotti”.

Managerul Teatrului “Maria Filotti”, Lucian Sabados, a tinut sa sublinieze astazi ca in cadrul Festivalului “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA” vor fi prezentate doua premiere: ”Before Breakfast”, de Eugene O’Neill si ”Regele gol”, de Evgheny Svart.

Sabados a mai declarat ca tema acestei editii a festivalului continua, intr-un fel, tema de anul trecut: “A fost tot <<Comedia>>, dar o sa vedeti din selectia pe care am operat-o eu, mi-am dorit sa infatisez cat mai multe fatete ale comediei, pentru ca in primul rand vorbim despre comedia umana, o comedie intr-o acceptiune larga, nu ne referim la spectacole bulevardiere, la spectacole usoare. Sunt spectacole care, in general, sunt destul de tinute la distanta de publicul nostru, care e un public foarte bun cunoscator.

Eu nu zic ca braileanul respinge ab initio spectacolele de larga respiratie – cum a fost si la noi <<Papagalita si curcanul>> -, insa este un spectator care-si doreste confruntarea cu texte, cu autori importanti si atunci selectia in festival am dorit-o sa reflecteze cat mai multe fatete ale comediei”.