FIINDCA NECHITA II DERANJEAZA LINISTEA PE “MOSIE”, CANDEA &CO AU VOTAT EXCLUDEREA LUI DIN CA, CHIAR DACA N-AU DREPTUL LEGAL SA FACA ASTA

Managerul Muzeului Brailei “Carol I”, Ionel Candea, continua sa se comporte ca si cum institutia amintita ar fi propria mosie, iar el ar fi stapanul absolut, care da afara de pe proprietatea personala pe toti cei care au indrazneala sa-i puna sub semnul intrebarii sau chiar sa-i conteste deciziile. Chiar daca Muzeul primeste – si cheltuieste – bani de la bugetul judetului, Candea are impresia ca titlurile sale academice si nivelul sau de cultura il situeaza mult deasupra consilierilor – inclusiv a presedintelui CJ, Iulian Chiriac – si ca atare, el nu are de ce sa le dea socoteala unora care ii sunt inferiori din punct de vedere intelectual, pentru deciziile pe care le ia si pentru modul in care cheltuieste banii respectivi.

In acest context, Candea este iritat de faptul ca in ultimele luni, consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) – care a fost desemnat prin votul CJ membru in Consiliul de Administratie al Muzeului -, pune intrebari si acuza sistematic faptul ca ar fi unele lucruri in neregula in institutia amintita. Ca atare, Candea si subordonatii sai care fac parte din Consiliul de Administratie au votat pentru excluderea liberalului din CA. O decizie ilegala, dat fiind ca Ovidiu Nechita a fost desemnat in CA prin votul Consiliului Judetean si nu poate fi schimbat din acel for decat prin votul aceluiasi CJ.

Potrivit legii, CJ, care finanteaza din bani publici activitatea Muzeului, are dreptul sa-si desemneze reprezentanti in Consiliul de Administratie al acestei institutii, tocmai pentru a se asigura ca fondurile respective sunt cheltuite legal si eficient. Candea pare insa sa creada ca el e conducatorul suprem acolo ca daca un consilier desemnat prin hotararea CJ nu-i convine, el si subordonatii sai  il dau afara si gata.

In sedinta de astazi a CJ Braila, cand consilierul PNL a reclamat ca nu i s-au pus la dispozitie informatiile cerute si nu i s-au dat raspunsurile solicitate la cea mai recenta sedinta CA de la Muzeu, Ionel Candea s-a ridicat si a declarat ca Nechita nu avea ce cauta la acea sedinta. Managerul a dat si o explicatie care i-a uimit pe consilieri – fiindca el si colegii sau din CA au decis sa-l excluda pe Nechita din forul amintit: ”La sedinta Consiliul de Administratie, domnul Nechita a fost exclus”.

Pentru ca si-a dat seama ca formularea lui era deplasata, directorul Muzeului s-a corectat din mers: “Noi propunem CJ excluderea lui”.

“Excluderea se face de catre Consiliul Judetean !”, a replicat presedintele CJ.
“In acel moment eu trebuia sa parasesc sala!”, a explicat Nechita, cu referire la sedinta CA.

“Numai scandal faceti!”, a continuat Candea.

“Domnule Candea, vorbim pe proiect!”

“Ce proiect, domnule?!”

“Deci ideea este in felul urmator, domnule presedinte: pentru a nu mai da curs la folclor, va rog frumos sa cerem de la Muzeu statul de personal, sa vedem daca intr-adevar ceea ce scrie in organigrama corespunde si cu numarul de persoane angajate”, a incheiat Nechita.

“Cum, domnule, eu fac fals?!”, a sarit Candea.

Presedintele CJ i-a cerut managerul Muzeului sa-i dea  lui Nechita documentele pe care acesta le solicita.