IONITA: PREGATIRILE PENTRU NOUL AN SCOLAR SE VOR INCHEIA DUPA 10 SEPTEMBRIE, PE BANII PARINTILOR

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) declara ca in ciuda informatiilor prezentate in rapoartele oficiale date publicitatii, pregatirile pentru noul an scolar nu se vor finaliza in unitatile de invatamant brailene inainte de data de 10 septembrie, cand va suna iar clopotelul, ci dupa ce elevii vor reveni la cursuri. Si asta pentru ca, dupa cum spune Ionita, profesorii vor cere iar bani de la parinti pentru a termina diverse reparatii, a cumpara mobilier scolar nou sau diverse alte lucruri necesare in scoala: “Stiti cand o sa se termine? In momentul in care o sa inceapa scoala si in momentul in care parintele va veni si va contribui. Pentru ca-i spune invatatorul, educatorul, dirigintele, profesorul: <<Domnule, ajuta-ne si pe noi, uite, ne trebuie pupitrul asta… >>.

Eu va spun din experienta, nu va spun ca… Domnule, asa s-a intamplat cu mine, cu copiii mei – si cu unul inca se va mai intampla in continuare treaba asta, pentru ca este la liceu. An de an a trebuit sa dam bani pentru zugraveli, ba pentru schimbat scaunul la WC, ba pentru facut  aia, ba pentru facut aia. Am dat, pentru ca na, asta e… e vorba de copilul tau, in fond si la urma urmei.

Dar vorbesc aici de aportul pe care il are administratia, pentru ca e vorba de a intretine, de a administra societatea. Cum vin eu sa fac treburile astea, cum ma implic eu? La ce ma implic?”.