IORDACHE, DESPRE CANDEA: DESI I S-A SPUS SA MEARGA ACASA, N-A INTELES MESAJUL. SA PLECE CAT INCA ESTE LIBER, CA AM VAZUT MULTI OAMENI DE CULTURA LA PARNAIE!

“Domnul Candea o fi un om de cultura, dar eu am vazut oameni de cultura si la parnaie, destui!”- este declaratia facuta astazi, in plenul CJ Braila, de consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), cu referire la managerul Muzeul Brailei “Carol I”, Ionel Candea. Iordache a mai spus ca la Muzeu este “o increngatura mafiota care trebuie sa dispara” si a anuntat ca va face o plangere penala impotriva managerului Candea, pe care l-a numit “tiriplici”.

De asemenea, consilierul PND a cerut sa se faca o comisie care sa ancheteze modul in care o parte dintre membrii Consiliului de Administratie al Muzeului, angajati ai institutiei respective, si-au permis sa voteze pentru eliminarea unui consilier judetean – liberalul Ovidiu Nechita – din CA, desi acest lucru este ilegal.

“Eu sunt siderat de faptul ca domnul Candea se crede inca in perioada in care ii manipula pe Bunea Stancu, pe Cibu si pe altii si as vrea sa-l rog frumos, in ciuda nenumaratelor titluri academice pe care le are, sa se abtina de la orice comentariu, pentru ca in CJ vorbim cand ni se da cuvantul, iar domnului Candea trebuie sa-i dam noi cuvantul, nu poate sa si-l ia singur.

Haideti sa incepem cu partea comica a situatiei: a spus domnul Candea ca e tot timpul la program. Nu! Eu l-am vazut si filmat in carciumi, impreuna cu un alt coleg de-al nostru, care e  aici, in sala – cu domnul Mortu (Viorel Mortu, consilier judetean PSD, angajat al Muzeului – n.r.), uite, a recunoscut!”, a declarat Iordache.

“Nu eram in carciuma, va rog frumos!”, a spus Mortu, deranjat de termenul “carciuma”.

“Da, la carciuma! Deci domnul Candea, in afara de faptul ca bea in timpul programului – ceea ce mi se pare… na, oamenii de cultura sunt boemi, asa… Domnul Candea, uitati care e treaba, eu nu sunt nici elevul dvs si nici n-am facut smenuri impreuna!”

Iordache a solicitat din nou o lista cu toate achizitiile facute de Muzeu, pentru ca in opinia sa, “este o golanie fara de margini ce e acolo”.

“Va rog sa va retrageti cuvintele!”, a replicat managerul Muzeului.

“Este o golanie! Spuneti-i domnului corespondent al Academiei Romane sa taca! Ca asa am inteles, ca trebuie sa i te adresezi cu tot titlul, ca altfel il apuca nervii… Este o golanie fara de margini!”.

Consilierul PND a enumerat o serie de chestiuni care i se par in neregula la Muzeu, dupa care a continuat: “Faptul ca cineva si-a permis sa supuna la vot eliminarea unui consilier judetean din CA este un lucru penal. Ii spuneti sa nu mai ragaie in spate, ca nu am inteles, a ras sau a ragait…”, a mai spus Iordache, care era deranjat de comentariile pe care Candea le facea in spatele salii.

“Domnul Candea se crede atotputernic. Nu! Domnul Candea o fi un om de cultura, dar eu am vazut oameni de cultura si la parnaie, destui! Deci parerea mea este ca dvs ar trebui sa declansati un nou audit la Muzeul <<Carol I>>…”, a continuat PND-istul.

“Fereasca Dumnezeu, eu audit nici nu mai trimit! Avem auditul Curtii de Conturi!”, a spus presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).

“A fost auditul Curtii de Conturi care n-a gasit prejudiciu, ca si auditul CJ!”, a replicat Candea.

“Nu-i nimic, n-a cautat unde trebuie! Ceea ce se intampla acolo e un lucru foarte grav. Eu voi face o plangere penala impotriva domnului Candea, ca si consilier judetean. Dar faptul ca cineva a avut impertinenta sa solicite eliminarea, excluderea unui consilier judetean din Consiliul de Administratie al institutiei care finanteaza Muzeul este ca si cum ti-ai da patronul afara. Asta nu intelege domnul Candea. Ca el e un angajat si aia trebuie sa si ramana. Un angajat care-si respecta un contract de management – pe care nu si-l respecta, ca n-a auzit nici dracu’ de Muzeul asta…”

“Habar n-aveti!”, a spus Candea.

“Iar vorbesti, domnule, peste mine? Dar cat de nesimtit poti fi?!”

“Habar n-aveti! E cel mai bun muzeu judetean!”, a insistat Candea.

“Sunt convins… Vreau sa faceti publica lista celor care au votat pentru excluderea domnului Nechita si sa chemati acei oameni in CJ, ca sa explice in baza carei legi si cum si-au permis sa solicite asa ceva. Asta este o golanie fara de margini!

As vrea sa faceti o comisie de ancheta care sa verifice felul in care s-a votat ce s-a votat acolo, pentru ca aia este o magarie fara de seaman, in afara de faptul ca este ilegal. Dar de cand a ajuns un tiriplici din asta sa dea afara un consilier judetean ales de zeci de mii de oameni?

Deci domnule presedinte, nu se poate asa ceva! Acolo este o incregantura mafiota care trebuie sa dispara. Daca domnul Candea a votat sa fie dat afara un consilier judetean, ce-ar fi sa votam si noi sa-l schimbam pe domnul Candea? Deci povestea asta trebuie sa inceteze! Imi pare foarte rau pentru domnia sa; cred ca desi i s-a spus sa mearga acasa, n-a inteles exact mesajul. Sa mearga acasa cat inca este liber, pentru ca ceea ce este acolo este o golanie.

<<Manager>>… Menajer, poate!”.