PE 21 SEPTEMBRIE, MIHAI TUDOSE VA FI ALES PRESEDINTELE PSD BRAILA. BOSNEAG SI SIMIONESCU VOR FI REALESI IN FUNCTII, ROTARU VA FI DESEMNAT DIN NOU SECRETAR GENERAL

Conferinta Judeteana a PSD Braila, in cadrul careia va fi ales presedintele organizatiei, va avea loc vineri, 21 septembrie, iar deputatul Mihai Tudose, fost premier al Romaniei, va fi unicul candidat. Pana pe 21 septembrie vor avea loc alegeri in toate organizatiile locale (comunale, orasenesti, municipala) in care diverse functii de conducere au ramas libere.

Informatiile ne-au fost furnizate de presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, ce a precizat pentru MD Press: “Vor fi niste alegeri mai complexe, de jos in sus, adica la fiecare organizatie se face Adunare Generala si in acest cadru statutar, in functie de situatia respectiva, se fac alegeri pentru functiile ramase libere, din diverse motive. Spre exemplu, sunt organizatii in care unul dintre membrii Biroului de conducere nu mai este in functie, din varii motive. Si atunci o sa facem acolo alegeri pentru functia respectiva. Nu e vorba numai de functii de presedinte, ci si de alte functii.

La nivelul organizatiei judetene vom face alegeri pentru presedinte, presedinte executiv, vicepresedinti – care sunt de competenta Conferintei Judetene -, iar dupa aceea, Comitetul Executiv, potrivit statutului, poate sa hotarasca secretarul general, precum si membrii Comisiei de Etica si membrii Comisiei de control financiar intern. Asta se va intampla la Conferinta Judeteana de vineri, 21 septembrie”.

Cat priveste numarul vicepresedintilor organizatiei judetene care vor fi alesi luna aceasta, Simionescu ne-a precizat ca in discutiile care au avut loc pana acum, s-a vorbit  despre numarul maxim prevazut in statut, adica 17, “dar o sa vedem daca mergem pe numarul asta sau nu”.

Simionescu ne-a mai declarat ca la nivelul conducerii organizatiei s-a purtat o discutie cu Sorin Bosneag si s-a stabilit ca acesta sa candideze pentru un nou mandat de presedinte al organizatiei municipale: “Domnul Bosneag merge mai departe”.

Cel mai probabil, Bosneag nu va avea contracandidat si Simionescu este convins ca nici Mihai Tudose nu va avea contracandidat in cursa pentru sefia organizatiei judetene.

In plus, presedintele executiv al PSD Braila a confirmat  ca personal, va candida pentru un nou mandat si din cate stie, pana la acesta ora, nu mai sunt alti colegi de-ai sai interesati de functia amintita.

De asemenea, potrivit lui Simionescu, cel mai probabil, Ion Rotaru va fi desemnat din nou pentru functia de secretar general al PSD Braila.