ROTARU A CONFIRMAT PRESEI CENTRALE CA A SEMNAT SCRISOAREA PRIN CARE SE CERE DEMISIA LUI DRAGNEA

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, citat de stiripesurse.ro, declara ca  a semnat scrisoarea initiata de Paul Stanescu (vicepresedinte PSD, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice), Gabriela Firea (vicepresedinte PSD, primarul general al Bucurestiului) si Adrian Tutuianu (vicepresedinte PSD, vicepresedinte al Senatului), in care se cere, printre altele, demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al PSD si din cea de presedinte al Camerei Deputatilor.

Potrivit sursei amintite, Rotaru a afirmat: “Apreciez ca scrisoarea semnaleaza o serie intreaga de cauze care au generat situatia in care se afla PSD astazi si propune si solutiile de remediere a problemelor. Desi au fost realizate multe masuri bune si asteptate de oameni din programul de guvernare, perceptia acestora este ca nu suntem pe drumul cel mai bun. Pentru a asigura atat stabilitatea politica, cat si implementarea programului de guvernare, se impun masuri care sa imbunatateasca atat imaginea Guvernului, cat si o mai buna coerent comunicare pe tot ceea ce inseamna lucruri care sa genereze alta imagine despre partid. Eu sustin aceste masuri si consider ca sunt necesare si benefice, sigur, in masura in care vor fi apreciate ca atare si de catre ceilalti colegi”.

Rotaru a mai declarat pentru stiripesurse.ro ca PSD se afla intr-un impas si sunt necesare masuri pentru rezolvarea situatiei: “Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume. Domnul Dragnea a avut o contributie importanta in ceea ce priveste programul de guvernare si implementarea acestuia, insa ne aflam astazi intr-un impas din care nu putem iesi decat daca lucram niste masuri desul de coerente si practice. Sigur, in limitele statutului si in limitele in care se ajunge la o concluzie majoritar acceptata”.

Potrivit sursei citate, presedintele PSD Braila a mai spus ca va merge la Comitetul Executiv de vineri cu un mandat din partea organizatiei judetene, in sensul celor sustinute anterior.

Precizam ca nu l-am putut contacta telefonic pe Ion Rotaru nici ieri si nici azi, pentru a afla de la acesta daca a semnat scrisoarea respectiva, asa cum s-a aflat neoficial in urma cu cateva zile.

Amintim, de asemenea, ca ieri, presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, a declarat pentru MD Press ca nu are cunostinta de niciun fel de discutie la nivelul conducerii judetene PSD pe tema scrisorii amintite.

Precizam, de asemenea, ca potrivit presei centrale, in documentul initiat de Paul Stanescu, Gabriela Firea si Adrian Tutuianu se cere, printre altele:

“1.Demisia imediata a domnului Liviu Nicolae Dragnea din functia de presedinte al Partidului si din functia de Presedinte al Camerei Deputatilor.

  1. Asigurarea interimatului conducerii PSD de catre doamna Viorica Dancila, presedinte executiv, pana la organizarea unui Congres Extraordinar, in prima parte a anului 2019. Democratizarea vietii interne de partid si asigurarea functionarii statutare a structurilor interne (Birou Permanent National, Comitet Executiv, Consiliul National, Departamente etc.).

  2. Mentinerea coalitiei PSD-ALDE, singura garantie a continuarii programului de guvernare. Negocierea sustinerii parlamentare a Guvernului de catre UDMR, minoritati nationale, parlamentari independenti.

  3. Imbunatatirea actului de guvernare si consolidarea echipei guvernamentale. Agenda publica a Guvernului trebuie centrata pe investitii publice, sprijinirea mediului de afaceri in vederea mentinerii ritmului de crestere economica.

  4. Sustinerea marilor proiecte de infrastructura critica (termoficare, alimentare cu apa etc) si a colaborarii dintre Guvern si administratia publica locala pentru implementarea acestora.

  5. Impulsionarea initierii si derularii proiectelor privind infrastructura de mobilitate (autostrazi, drumuri expres, centuri ocolitoare etc) de catre administratia centrala si locala.

  6. Sustinerea neconditionata a adoptarii si aplicarii noii legi a Pensiilor, asa cum a fost elaborata de actualul Guvern.

  7. Elaborarea unui plan coerent de eficientizare a sistemului de ajutoare sociale prin masuri tintite, menite sa-i ajute pe cei aflati cu adevarat in nevoie, astfel incat lupta impotriva pauperizarii sa inregistreze rezultate vizibile”.