SE FAC ALEGERI PENTRU FUNCTIA DE PRESEDINTE PSD BRAILA

Alegeri in PSD Braila, precum si in filialele judetene PSD din Alba, Botosani, Brasov, Cluj, Giurgiu, Iasi, Sibiu, Suceava si Timis, dar si in PSD Bucuresti, care sunt conduse de presedinti interimari.

Este una dintre deciziile luate sambata, la sedinta Comitetului Executiv National PSD. Presedintele Liviu Dragnea le-a cerut presedintilor interimari  din judetele amintite sa inceapa chiar de saptamana aceasta pregatirile pe plan local pentru organizarea de conferinte judetene de alegeri.
Potrivit statutul PSD, alegerea presedintelui organizatiei judetene nu se face prin scrutin intern in care voteaza direct toti membrii de partid din filiala, ci in urma votulului delegatilor la conferinta judeteana.

Amintim ca filiala judeteana PSD Braila a condusa de deputatul Mihai Tudose, care demisionat din functia respectiva dupa ce a fost ales vicepresedinte la nivel national, in octombrie 2015. Presedintia organizatiei a fost preluata interimar de cel care atunci era primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu. In februarie 2016, dupa ce DNA l-a arestat preventiv pe Simionescu, presedinte interimar al PSD Braila a devenit senatorul Ion Rotaru.