TANCRAD VA REPARA STRAZILE DIN BRAILA IN URMATORII 3 ANI. VALOAREA CONTRACTULUI – 3,5 MILIOANE EURO ANUAL

Firma Tancrad  se va ocupa in urmatorii 3 ani de lucrarile de reparatii strazi, in municipiul Braila. Avand  in vedere experientele neplacute din trecut, in care contestatiile au intarziat foarte mult  finalizarea licitatiilor si inceperea propriu-zisa a lucrarilor, in acest an, Primaria a organizat licitatia din timp, iar castigatorul a fost deja stabilit. La licitatie au participat  Dalex Group SRL Bucuresti + Trustul de Constructii Drobeta SA Bucuresti, E.M. Prime Construct SRL Bucuresti si Tancrad SRL Galati, cea din urma adjudecandu-si contractul pe 3 ani, in valoare de circa 3,5 milioane euro anual.

Primarul municipiului, Marian Dragomir, a declarat pe acesta tema:   “Societatea care lucreaza astazi in municipiul Braila la infrastructura stradala a efectuat aproximativ 80% din acest contract. Dupa finalizarea lucrarilor de anvergura de pe Calea Calarasilor, bretelele care leaga  Calea Galati de Soseaua de Centura si de Soseaua Baldovinesti, precum si soseaua nationala veche, cunoscuta ca Drumul hotilor, in perioada urmatoare se vor efectua alte lucrari pe strada Rosiori, de la Piata Mare catre Calea Galati, la fel si pe Mihai Bravu, tot pe covor asfaltic, pe strada Milcovului si ne vom indrepta catre finalul contractului.

De aceasta data, Primaria municipiului Braila s-a ingrijit din timp, am depasit perioada acelor eterne contestatii si pot sa va anunt astazi ca avem un contract incheiat – este vorba de un acord cadru pe 3 ani de zile, cu o suma de aproximativ 3,5 milioane euro anual, ceea ce inseamna ca in urmatorii ani Primaria va lucra foarte mult pe ceea ce inseamna covoare asfaltice.

In paralel cu acest acord cadru, Primaria a semnat contracte pentru ceea ce inseamna asfaltarea cartierelor Lacu Dulce, Calarasi IV, Viziru, Buzaului, Radu Negru; suntem in procedura la Pisc, Brailita, Vidin, Progresul, iar la sfarsitul acestei luni vor incepe lucrarile cu noul constructor pe Calea Galati, pe sectorul de drum in care am avut aceasta problema cu un constructor care a abandonat lucrarile si a fugit. Procesul isi urmeaza cursul, pentru ca Primaria a solicitat despagubiri foarte mari, astfel incat niciun constructor sa nu mai fie in situatia in care castiga o licitatie la Primaria Braila si apoi fuge de pe santier”.

Marian Dragomir a precizat ca lucrarile la Calea Galati ar trebui sa se finalizeze in termen de 7 luni de la momentul inceperii lor: “Noi am vorbit deja cu constructorul pentru a aborda prima zona, cea mai aglomerata, cea de blocuri si ulterior zona de case, urmand ca al treilea tronson, cel catre iesirea din oras, sa fie ultimul. Constructorul este societatea Tancrad, care a castigat licitatia”.

Edilul sef a mai anuntat ca in luna octombrie vor incepe lucrarile pentru un numar de aproximativ 800 de locuri de parcare, in diverse zone din municipiu, ca se deruleaza licitatia pentru alte circa 300 de locuri de parcare si urmeaza sa se aprobe in viitoarea sedinta CLM un proiect de hotarare care vizeaza construirea altor 900 de locuri de parcare.