TUDOSE, DUPA CE A FOST ALES PRESEDINTE PSD BRAILA: MANDATUL MEU ESTE SA CER DEMISIA DOMNULUI DRAGNEA ASTAZI, LA COMITETUL EXECUTIV

Deputatul Mihai Tudose a fost ales aseara in functia de presedinte al PSD Braila. Conferinta Judeteana de alegeri, care inital era programata pentru astazi, a fost devansata, ca urmare a faptului ca astazi are loc Comitetul Executiv National al partidului, in cadrul caruia i se va cere demisia presedintelui partidului, Liviu Dragnea.

Tudose a fost singurul candidat si a fost ales cu 277 de voturi.

Noul presedinte PSD Braila a declarat ca isi propune ca la viitoarele alegeri, organizatia sa depaseasca rezultatele obtinute in 2016, adica sa ia peste 60% din voturile alegatorilor: ”La Conferinta Judeteana alegerea s-a produs, dupa cum cred ca stiti deja. Am fost ales in functia de presedinte. Ii multumesc domnului presedinte Ion Rotaru fiindca nu facem parte la Braila dintre cei care considera ca lumea incepe cu ei. Sunt presedintele unei organizatii care exista, care a avut niste rezultate extraordinare si este o mare responsabilitate, fiindca daca la alegerile trecute scorul a fost de 60% trebuie sa il depasim, ca sa demonstram ca suntem pe trendul cel bun.

De asemenea, la sfarsitul conferintei am solicitat colegilor un mandat pe baza acelei motiuni – <<scrisori>>, cum s-a spus in presa, dar care de fapt este o motiune -, pentru maine (astazi – n.r.) in CEx si am primit mandatul sa sustin in continuare acel demers asumat de domnul senator Ion Rotaru, tot in baza unei consultari cu colegii in Biroul Executiv Judetean Braila, acum doua saptamani si consfintit astazi la nivel de Conferinta, adica la nivel maxim posibil. O sa ne mentinem punctul de vedere sustinand acest demers. Pe scurt, acesta este mandatul meu.

Intrebat, mai concret, daca va cere eliminarea presedintelui Dragnea de la conducerea PSD, Tudose a raspsuns: “Nu eliminarea, ca nu vrem sa-l impuscam. Solicitam demisia sa, atat”.

Precizam ca la lucrarile Conferintei Judetene PSD Braila a participat si vicepremierul Paul Stanescu.