TUDOSE: FINANTAREA PENTRU PODUL PESTE DUNARE E ASIGURATA. PUTEM DEPUNE DOCUMENTATIA LA BRUXELLES PANA LA TERMINAREA CONSTRUCTIEI PODULUI

Noul presedinte PSD Braila, Mihai Tudose, a declarat aseara ca dincolo de orice comentarii ale unor “carcotasi”, legate de lipsa finantarii pentru proiectul podului peste Dunare, acesta se va realiza. Tudose a comentat ca au fost intelege gresit afirmatiile comisarului european Corina Cretu, care avertiza recent ca la Bruxelles nu exista niciun document prin care sa se solicite finantare pentru proiectul amintit.

Liderul PSD Braila sustine ca mai este suficient timp pentru depunerea documentelor si ca  totul este “in termen”: “Am auzit o multime de speculatii ca podul nu se mai face, legate de declaratia doamnei comisar european Corina Cretu, ca nu s-au depus hartiile inca la Bruxelles. Hartiile sunt inca in termen, doamna comisar a atras atentia sa nu iesim din termen. Nu se va iesi din termen. Suntem in termen, banii exista pentru constructia podului. Deci podul se va face.

Mai mult, cei care s-au angajat la constructie, avand tipul de contract pe proiectare si executie, au avut la dispozitie un an pentru proiectare si trei ani pentru executie. Domniile lor trebuiau ca pana in februarie 2019 sa termine proiectul. Inteleg ca il termina pana la sfarsitul lunii septembrie anul asta si deja il depun pentru validare la Ministerul Transporturilor.

In paralel, la picioarele podului au inceput o multime de alte activitati, de descarcare arheologica, de autorizatii, aprobari, lucruri care sunt in curs. Deci podul se va face.

Evident ca nu toata lumea e fericita – adversari politici sau altii care aveau alte interese economice – , dar in pofida acestor lucruri, podul se va face”.

La randul sau, vicepremierul Paul Stanescu a confirmat ca nu sunt probleme legate de finantarea podului peste Dunare intre Braila si Tulcea: “Si eu confirm ce spune domnul presedinte Tudose, deci lucrurile sunt clare si eu cred ca cel mai tarziu anul viitor incep lucrarile”.

Presedintele PSD Braila a mai dat cateva detalii pe aceasta tema, pornind de la declaratiile Corinei Cretu: “Domnia sa a atras atentia si pentru alte proiecte, ca sa nu cumva sa iesim din termen (cu depunerea documentelor la Bruxelles – n.r.). Practic, avem termen pana la terminarea lucrarii podului. Finantarea este asigurata din ITI (Investitii Teritoriale Integrate) Delta, prin acel 1,2 miliarde de la Delta. Podul este  considerat ca fiind infrastructura de legatura intre restul tarii si Delta Dunarii. Banii aceia sunt. Sunt doar hartiile de perfectat <<Mai, din banii aia, uite, din total de suma, suma aceasta o luam pentru pod>>. Primul demers a fost facut, fiindca in baza acestui demers initiat la inceputul acestui an, de pe vremea Guvernului Grindeanu, podul a putut fi prins cu finantarea si acolo. Deci sunt si banii”.