1-8 OCTOMBRIE, BIBLIOTECA „PANAIT ISTRATI” – EXPOZITIA „CARTI PENTRU BUNICI”

In perioada 1-8 octombrie, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila gazduieste expozitia „Carti pentru bunici”, ce marcheaza Ziua internationala a persoanelor varstnice, sarbatorita in fiecare an pe 1 octombrie.

Potrivit organizatorilor, evenimentul isi propune “promovarea drepturilor persoanelor de varsta a treia, prin incurajarea lor in a participa activ la viata economica, politica, sociala si culturala, dar si promovarea unei imagini pozitive a imbatranirii. Fenomenul imbatranirii populatiei implica necesitatea acordarii unei atentii sporite problemelor cu care se confrunta persoanele in varsta, in special in privinta riscului saraciei si excluziunii sociale”.

De altfel, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” organizeaza lunar activitati creative cu varstnicii de la Caminul „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, in cadrul proiectului „Biblioamici pentru bunici”. Activitatile desfasurate sub deviza „Si ei sunt ai nostri” (lectura, desen, impletituri, spectacole de sarbatori, dans, artizanat, etc.) constituie un tip de terapie apreciat de varstnici.