26 NOIEMBRIE – LANSAREA IN BRAILA A CAMPANIEI DE STRANGERE DE SEMNATURI „UN MILION PENTRU UNIRE”

Vineri, 26 noiembrie, se va lansa si in judetul Braila Campania de strangere de semnaturi „Un milion pentru Unire”. Campania amintita este realizata de un numar de 100 de organizatii civice din Romania, Republica Moldova si diaspora, reunite in Alianta pentru Centenar, care si-au propus sa obtina modificarea Constitutiei, in sensul in care aceasta „sa prevada libertatea poporului roman de a se reunifica pasnic, in concordanta cu tratatul de la Helsinki, intr-o fraza similara cu cea aflata in Constitutia Germaniei”, dupa cum explica presedintele Actiunii 2012, George Simion (foto).

„Invitam toti brailenii sa semneze pentru Basarabia. Macar acum, in al doisprezecelea ceas, trebuie sa vorbim despre reintregire nationala. Altfel, tot acest fiasco gestionat de catre stat, numit <<Anul Centenarului>>, va ramane drept momentul cel mai penibil la nivelul istoriei noastre.

La Alba Iulia vom veni zeci de mii de oameni, din toate colturile tarii, de la Carei pana la Orhei, asa ca brailenii nu pot lipsi”, declara George Simion.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, campania de semnaturi „Un milion pentru Unire” se desfasoara “in toata Romania, Republica Moldova si in Diaspora, in aceasta fiind antrenate sute de asociatii si voluntari. Scopul campaniei este acela de a aduna 1 milion de semnaturi, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constitutiei, prin introducerea unui preambul in care va fi mentionata ideea de reintregire nationala”.

Organizatorii vor da mai multe detalii in legatura cu demersul lor in cadrul unei conferinte de presa care va avea loc maine la sediul partidului Braila Noua.

(sursa foto – blacknews.ro)