29 OCTOMBRIE, TEATRUL „MARIA FILOTTI” – RECITAL EXTRAORDINAR PENTRU PROMOVAREA CD-ULUI „DINU LIPATTI” – COMPOZITORUL – INREGISTRARI IN PREMIERA

Luni, 29 octombrie, incepand cu orele 18:00, la Teatrul „Maria Filotti” Braila are loc un Recital extraordinar pentru promovarea CD-ului „DINU LIPATTI” – compozitorul – INREGISTRARI IN PREMIERA. Spectacolul amintit deschide Turneul national de promovare, care va avea loc in doar sase orase din tara.

Acest disc reprezinta un eveniment pentru cultura romaneasca, deoarece cuprinde creatii semnate de Dinu Lipatti care nu au mai fost niciodata imprimate pana in prezent. Discul este realizat de Asociatia Culturala „Heart-Core”, cu sustinerea Administratiei Fondului Cultural National (Departament al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale), in parteneriat cu Societatea Romana de Radiodifuziune.

Partenerii locali ai acestui eveniment sunt: Consiliul Judetean Braila, Primaria Municipiului Braila, Teatrul „Maria Filotti”, Directia Judeteana pentru Cultura Braila, Filarmonica „Lyra – George Cavadia”, Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu” si Liceul de Arte „Hariclea Darclee”.

Lansarea acestui material discografic in anul Centenarului Marii Uniri si la un an dupa celebrarea unui secol de la nasterea lui Dinu Lipatti este un eveniment important, iar proiectul are, de asemenea, o importanta educativa, discul urmand a fi distribuit gratuit in toate scolile de muzica si bibliotecile din Romania.

Protagonistii inregistrarii sunt doi dintre cei mai apreciati tineri muzicieni ai momentului: pianistul Stefan Doniga si violonista Diana Jipa. Colaborarea dintre cei doi interpreti are deja un istoric bogat, artistii fiind alaturi pe scena in repetate randuri, atat in Romania, cat si peste hotare, bucurandu-se de fiecare data aprecieri superlative din partea audientei si a criticii de specialitate.
Intrarea la spectacol este libera.