BOBOC: SUNT NISTE BANI CARE TE-ASTEAPTA LA BRUXELLES SI TU, DE PUTUROS, DE INCOMPETENT SAU DIN ALTE MOTIVE, NU TE DUCI SA-I IEI?!

Prim-vicepresedintele PNL Braila, Catalin Boboc, declara ca intrebarile si comentariile critice facute de unii liberali cu privire la proiectul podului peste Dunare se refera la anumite aspecte ce tin, spre exemplu, de finantarea obiectivului, dar nimeni nu contesta oportunitatea si necesitatea realizarii acestui pod.

Boboc a comentat astazi, intr-o conferinta de presa, ca unii lideri PSD locali fac aluzie la “anumite persoane care nu doresc sa se construiasca podul”, dar nu este cazul liberalilor, care nu doar ca vor sa se realizeze acest proiect, ci sunt dispusi sa ajute cu orice este posibil: ”L-am auzit pe premierul de atunci, Mihai Tudose, pe primarul Brailei, pe presedintele Consiliului Judetean spunand la un moment dat ca <<podul se va face, chiar daca unii nu vor>>. Si vreau sa le spun asa: daca cumva se gandeau la liberali, ii anunt nu doar ca ne dorim acest pod, dar daca am putea sa facem ceva – din pacate, nu avem parghiile administrative si calitatea de reprezentare -, daca putem, spre exemplu, sa scriem noi doua pagini din cererea de finantare pe care sa o depundem, intr-un final, la Bruxelles, le scriem noi, nu este nicio problema. Adica si facem, daca e nevoie, daca cineva ne solicita ceva in sensul asta. Este foarte bine, bravo, ne dorim sa inceapa maine lucrarile acolo!”.

Liderul PNL a explicat ca ceea ce ii ingrijoreaza pe liberali este faptul ca se intarzie foarte mult depunerea la Bruxelles a proiectului podului peste  Dunare, pentru a se obtine finantare europeana pentru acest obiectiv. Boboc  spune ca in contextul in care in Romania sunt de rezolvat o multime de probleme si fondurile de la buget sunt insuficiente, ar fi de asteptat ca guvernantii sa se grabeasca sa profite de ocazia de a accesa finantari europene pentru un proiect de asemenea anvergura.

Ca atare, declara prim-vicepresedintele PNL Braila, cand vezi ca autoritatile romane nu depun documentatia necesara la Bruxelles, in ciuda mai multor apeluri publice facute in acest sens, incepi sa te intrebi daca nu exista un motiv anume pentru care unii ar prefera sa se faca podul pe bani publici: ”Traim in Romania si vedem ca ar fi loc sa cheltuim banii aia, nu e ca si cum am terminat de facut tot si era o suma in plus.  Nu vreau sa sugerez nimic, doar vreau sa spun o parere personala: mie asta imi trezeste niste suspiciuni. Adica sunt niste bani de acolo (de la Bruxelles – n.r.), pe care eu am senzatia ca tu nu prea vrei sa-i iei. Nu prea vrei sa-i iei nu pentru ca ai prea multi, de dau pe-afara si ca banii de aici, din tara, iti prisosesc tie si te-ai gandit sa-i bagi in aceste proiecte. Mie imi e teama ca tu nu vrei sa-i iei pentru ca banii europeni sunt, de regula, niste bani urmariti si nu prea poti sa te joci cu ei. Repet, nu am niciun element sa afirm asta foarte serios, dar ma gandesc ca nu gasesc alte explicatii. Adica intr-o tara saraca, intr-o tara in care nu ne ajung banii pentru nimic si facem rectificari peste rectificari in toate domeniile, sunt niste bani care te-asteapta si tu, de puturos, de incompetent sau din alte motive, nu te duci sa-i iei?!”.