BRAILENII POT PARTICIPA ACUM LA CAMPANIA DE STRANGERE DE SEMNATURI „UN MILION PENTRU UNIRE”

Astazi a fost lansata si in judetul Braila campania de strangere de semnaturi „Un milion pentru Unire”. Dupa cum a precizat presedintele Actiunii 2012, George Simion, in cadrul unei conferinte de presa, campania amintita este realizata de organizatii civice din Romania, Republica Moldova si diaspora, care au infiintat Alianta pentru Centenar si si-au propus  modificarea Constitutiei, “care sa prevada libertatea poporului roman de a se reunifica pasnic, in concordanta cu tratatul de la Helsinki, intr-o fraza similara cu cel aflat in Constitutia Germaniei”.

E vorba de o initiativa legislativa cetateneasca pentru care sunt necesare 500.000 de semnaturi.

“Suntem intr-un an Centenar, unirea este un subiect care ar fi trebuit sa preocupe societatea romaneasca in acest an – si nu numai -, e vorba de evocarea unui moment istoric, o evocare care, in opinia noastra, a esuat. Noi, impreuna cu alte 130 de asociatii civice am infiintat anul trecut Alianta pentru Centenar tocmai pentru a coopera si a da o alta intensitate acestui moment, implinirea a 100 de ani de la Marea Unire”.

Presedintele Actiunii 2012 este nemultumit de faptul ca Parlamentul Romaniei a votat o declaratie in care a anuntat oficial ca sustine ideea unirii cu Basarabia, dar dincolo de acest document, autoritatile nu au actionat in niciun fel, in acest sens: „Dupa acea declaratie a Parlamentului Romaniei, ne asteptam sa se treaca si la fapte concrete si la o politica coerenta in directia reintregirii tarii, la un plan strategic care sa cuprinda de la interconectare energetica, la poduri peste Prut si la un plan concret, la o foaie de parcurs in directia reintregirii.

Dar dupa votul din Parlamentul Romaniei nu a mai venit nimic. De asta am luat hotararea strangerii semnaturilor – dorim punerea textului constitutional in concordanta cu declaratia Parlamentului. Este o chestiune de normalitate pentru ceea ce noi ne dorim a fi un proiect de tara: reunirea Basarabiei cu Romania”.

Simion a mai comentat ca aceasta initiativa poate parea unora un ideal, un proiect care nu se va realiza, insa in opinia sa, “unirea este o chestiune pe care trebuie sa o punem in discutie. Credem ca e necesar ca macar acum, cu o luna inainte de 1 Decembrie, acest lucru sa preocupe societatea romaneasca, si nu mize mult mai mici si din punctul nostru de vedere, raportate la scara istoriei, mai neimportante.

Vom strange semnaturi in judetul Braila, facem apel la toate organizatiile, la toti patriotii braileni sa semneze”.

Dupa cum am fost informati, incepand de maine si pana la finele lunii decembrie, va exista un punct in care se vor strange semnaturi  in Piata Independentei, un altul la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” , iar alte cateva echipe de voluntari vor merge prin pietele din municipiu, in acelasi scop. De asemenea, cei care doresc sa ia mai multe tabele pentru semnaturi, pentru a le pune la dispozitia celor interesati la sediul organizatiilor, magazinelor sau firmelor  lor, pot obtine informatii de la Ionut Iancu, presedintele filialei Braila a Actiunii 2012,  telefon 0745.630383.

Potrivit lui George Simion, este necesar ca toate semnaturile sa fie adunate in format clasic, pe hartie, dat fiind ca semnaturile electronice nu sunt recunoscute oficial, in acest gen de demersuri.