CAPRARIU: NU CRED CA BRAILA VA PRIMI MAI PUTINE FONDURI DE LA CENTRU, FIINDCA LIDERII PSD LOCALI L-AU CRITICAT PE DRAGNEA. MAI RAU DECAT A FOST PANA ACUM N-ARE CUM SA FIE

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) este de parere ca opiniile extrem de critice la adresa lui Liviu Dragnea exprimate recent de liderii PSD Braila nu vor afecta pe viitor alocarea de fonduri de la centru, catre judetul nostru. Mai exact, este vorba despre declaratiile presedintelui PSD Braila, Mihai Tudose, presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac si primarului municipiului, Marian Dragomir, care  au cerut toti demisia lui Dragnea din functia de presedinte PSD.

Caprariu spune ca nici pana acum Braila n-a fost favorizata din acest punct de vedere, asa incat mai rau de atat nu se poate. Oricum, in opinia liderului formatiunii Braila Noua, chiar daca s-ar reduce sumele alocate judetului nostru de la centru, acestea “pot fi compensate de finantarile europene”: “Nu eram favorizati in niciun fel; mai rau de atat n-ar avea ce sa fie. Pe de alta parte, pentru ca noi suntem un partid localist si lucrurile trebuie si pot fi facute aici: suntem pe ultimele locuri la accesarea fondurilor europene si la absorbtie. Avem exemplul altor comunitati care au accesat fonduri europene si au facut proiectele fara sa fie nevoie de centru. Comunitatile care s-au dezvoltat in tara asta, s-au dezvoltat ca urmare a actiunii locale, n-au stat sa astepte de la centru. Am asteptat atat de la centru, ce sa mai asteptam? S-a terminat! Paradigma trebuie schimbata.

Cum s-au dat pana acum fonduri, se vor da si in continuare – adica putin. Pentru drumurile judetene si asa mai departe, avem sa ne facem lectiile, sa vedem ce se poate obtine pe urmatorul exercitiu financiar de la Bruxelles, trebuie facute studiile de prefezabilitate, dar sa le duci direct acolo, nu prin ministere. Ne-am dus noi, comunitate locala si regionala, cu proiecte? Nu ne-am dus! Noi facem gospodarire comunala si locativa, pentru noi este o mare realizare ca am asfaltat o strada, dupa atatia ani. Aceeasi administratie (PSD – n.r.)! Nu vreau sa uite lumea ca este exact aceeasi administratie, care dupa atatia ani mai asfalteaza o strada.

Eu vreau sa traiesc intr-un oras care are pretentii si o alta vocatie: impreuna cu Galatiul, noi avem o vocatie de pol de dezvoltare, dar daca facem lucrurile cum trebuie”.