CRITA: REPARAREA GARDULUI SPITALULUI SF. PANTELIMON VA COSTA CIRCA 260.000 LEI PENTRU CA E MONUMENT ISTORIC SI NU POATE FI REFACUT IN ORICE CONDITII. NU E VORBA DE REPARATII SUPERFICIALE

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) s-a aratat nemultumit astazi, in cadrul sedintei CLM Braila, de faptul ca nu sunt oferite alesilor amanuntele legate de anumite investitii, pentru ca acestia sa stie ce anume voteaza. Botea a facut aceste comentarii in legatura cu proiectul ce viza alocarea a circa 260.000 lei pentru refacerea gardului Spitalul de Psihiatrie “Sfantul Pantelimon”.

Consilierul PND a cerut sa i se spuna macar cat de lung este acel gard: “Documentatia la acest proiect este incompleta, nu ni se prezinta niciun indicator tehnic-economic. Daca facem un gard de 55.000 de euro, macar sa stim cat de lung este! Nu asa se face la modul profesionist; sa scriem si noi <<in lungime de atatia metri, latimea este atat>>… Ca de-aia sunt indicatori tehnico-economici si nu indicatori economici!”.

Managerul spitalului amintit, Bogdan Crita, a declarat:  “Gardul are 578 de metri lungimea este de monument istoric, are o  zona de 90 de metri care are o inaltime de un metru si jumatate, cu fier forjat, iar restul este din placi prefabricate si cu fundatie de beton”.

“Asa, si nu putea sa scrie in documentatie ca gardul are 578 de metri, ca sa stim si noi daca merita sa dam 65.000 euro pe un gard?” a incheiat Botea.

Dupa cum ne-a declarat managerul Crita, repararea gardului spitalului va costa circa 260.000 lei, in contextul in care acesta “este monument istoric si nu poate fi refacut in orice conditii. Gardul nu are fundatie si are probleme de structura. Deci nu este vorba doar o reparare superficiala sau o revopsire. In plus, se schimba 3 porti. Am considerat ca daca tot facem un lucru, e de dorit sa facem un lucru bun”.