DANAILA: “MODULELE DE COLECTARE SELECTIVA SUNT ALE UNEI FIRME PRIVATE, NU ALE PRIMARIEI”; DRAGOMIR: “FACE CONFUZIE CU MODULELE SIGUREC”

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ca este ceva in neregula, daca primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), spune ca pentru inlocuirea modulelor de colectare selectiva care au fost incendiate zilele trecute vor fi cheltuiti bani publici. Danaila isi aminteste ca CLM Braila a aprobat cu mai mult timp in urma asocierea cu o firma care punea la dispozitie gratuit containere pentru colectarea selectiva a deseurilor si in acest context, sustine ca daca acestea sunt distruse, nu Primaria este cea care trebuie sa acopere paguba: “Domnul primar a venit intr-o sedinta de Consiliu Local in care ne-a spus: <<A venit o societate care ne va aduce niste containere pentru colectarea selectiva a deseurilor din municipiul Braila si nu ne va consta nimic. Si a bagat firma aceea peste contractul cu cei 3 operatori de salubritate si cu groapa de gunoi, a facut un act aditional, l-a bagat in Consiliu, noi, PNL, n-am opus si totul bine si frumos (majoritatea l-a votat – n.r.): firma respectiva vine si ne pune module peste tot in municipiu.

S-a intamplat ca cetatenii care strang plastic si alte lucruri de la gunoi sa se supere pentru faptul ca s-au inchis pubelele, au incediat cateva si domnul primar face o declaratie suprinzatoare: <<Nu mai ardeti modulele, pentru ca Primaria municipiului le plateste pe toate>>.

Deci domnul primar ne-a spus ca Primaria plateste toate containerele pe care le inlocuieste, cand avem act aditional in CLM prin care ni se spune ca aceste containere sunt furnizate gratuit, iar gunoiul care este colectat acolo este proprietatea celui care pune la dispozitie containerele. Ce se intampla?!

Operatorii de salubritate au obligatia prin contract sa asigure pubelele pentru populatie. Nu exista obligatia Primariei sa asigure pubelele; este obligatia operatorilor de salubritate”.

Contactat telefonic, primarul Marian Dragomir ne-a declarat ca Alexandru Danaila face confuzie: “Confunda modulele SIGUREC, cu modulele de colectare selectiva. Modulele SIGUREC sunt amplasate in municipiul Braila de o societate privata si la acestea care cetatenii se duc, predau obiectele reciclabile si primesc o suma de bani, contravaloarea obiectelor predate. El confunda modulele SIGUREC cu acelea la care se arunca gunoiul. Au fost aprobate prin hotararea a Consiliului Local 5 sau 6 locatii pentru modulele SIGUREC, la nivelul municipiului”.