DRAGOMIR: AM CERUT CONDUCERII “BRAICAR” SA REGANDEASCA TRASEELE, PENTRU CA LUMEA SA NU MAI ASTEPTE MULT IN STATIILE DE AUTOBUZ

In ciuda faptului ca primarul Brailei, Marian Dragomir,  primeste sistematic reclamatii cu privire la diverse aspecte legate de transportul in comun din municipiu si de fiecare data da asigurari ca lucrurile se vor imbunatati, lucrurile nu stau deloc asa. Cand este vorba despre acest subiect, Dragomir  ajunge mereu la a vorbi despre faptul ca Municipalitatea a facut ce depinde de ea – adica a cumparat autobuze noi si a acordat abonamente gratuite elevilor si pensionarilor, insa autobuzele noi nu par sa rezolve problemele. Multe dintre acestea sunt de capacitate prea mica fata de necesar – iar la orele de varf, calatorii care reussesc merg inghesuiti ca sardele – si sunt si prea putine, pe unele traseele.

In contextul in care Marian Dragomir promitea ca in primii doi ani ai mandatului in municipiu vor fi statii moderne, cu afisaj electronic, iar calatorii vor sti exact cat mai dureaza pana vine urmatorul autobuz, edilul sef a fost intrebat de ziaristi de ce nu catadiseste conducerea “Braicar” sa afise macar pe o tablita, in fiecare statie, graficul in ceea ce priveste circulatia autobuzelor, astfel incat brailenii sa nu mai astepte cate 30 de minute un autobuz, fiindca nu stiu cand poate sa apara acesta.

Edilul-sef a spus ca a cerut conducerii “Braicar” sa afiseze graficele – raspuns pe care l-a mai dat si alta data – si ca o sa se faca acest lucru, dar deocamdata se lucreaza la reconfigurarea traseelor: “Acum ei au avut un proces de reasezare a traseelor, se pare ca pe unele dintre trasee lucrurile au functionat, iar pe altele nu au functionat. N-am facut public acest lucru, dar le-am solicitat sa regandeasca traseele de asa natura, incat lumea sa nu astepte mult in statii. Daca cumva vor avea probleme, o sa vreau sa cunosc acest lucru, deoarece ei se afla in momentul de fata in licitatie pentru inca 15 autobuze, finantate de Primaria municipiului Braila. In sfarsit, de aceasta data vom lua, pe langa 5 autobuze de capacitate medie, si 10 autobuze de capacitate mare. Unele dintre ele vor fi introduse pe liniile de mare frecventa – inclusiv pe 16 si 17 -, tocmai pentru a nu mai exista acea inghesuiala in autobuz.

Din punct de vedere al circulatiei sau al traficului, noi, ca si Primarie, am asigurat o suma foarte mare de bani in acesti ani pentru innoirea parcului auto, dar daca primarul mai trebuie sa faca si grafice la Braicar… sa imi fie cu iertare!

Am avut discutii legate de afisarea graficelor si stiu ca au avut si concurs, la un moment dat, pentru anumite posturi, inclusiv pentru persoanele care intocmesc grafice si au facute niste modificari acolo”.

Dragomir a mai spus ca daca cei de la “Braicar” nu vor intelege de vorba buna si nu vor afisa graficele in statii, “vor fi obligati sa le afiseze”.