DRAGOMIR: AR FI PENIBIL SA PUNEM CAMERE DE LUAT VEDERI LA TOATE MODULELE DE COLECTARE A GUNOIULUI, CA SA NE ASIGURAM CA NU MAI SUNT INCENDIATE

“Eu am fost foarte suparat cand anumite persoane au incendiat modulele respective” – este comentariul primarului Brailei, Marian Dragomir, cu privire la faptul ca mai multe module de colectare selectiva a deseurilor au fost incendiate zile trecute, la scurt timp dupa montarea lor in municipiu.

Edilul sef a precizat astazi ca Municipalitatea a avut o colaborare buna cu Politia si ca au fost identificate cateva persoane care au dat foc unor asemenea module: “Toti cei prinsi pana in prezent si dovediti cu imagini, in acest sens, sunt oameni ai strazii nemultumiti de faptul ca nu mai pot colecta acele sticle si rascoli gunoiul si nu-l mai pot rasturna, cum faceau cu vechile containere fara capac, astfel incat ei sa-si asigure o sursa de venit si noua sa ne faca mizerie in oras”.

Edilul sef considera ca in conditiile in care politistii i-au prins pe cei care au facut acest gen de fapte, nu se va mai intampla pe viitor sa fie incendiate si alte module de colectare a gunoiului: “Persoanele prinse sunt retinute in momentul de fata. Daca atat au considerat ei ca pot face pentru a ne bloca, eu anunt public faptul ca Primaria municipiului Braila nu se va impiedica de acest lucru. Noi trebuie sa ne civilizam cu totii si sa intelegem ca nu mai putem sa pastram acele containere fara capace, din care se vedea gunoiul, pe care unii le rascoleau, in care se urcau cainii sau pisicile; trebuie sa ne modernizam. Acesta este viitorul peste tot”.

Dragomir admite ca paguba creata ca urmare a distrugerii modulelor amintite nu mai poate fi recuperata, dat fiind ca acei oameni ai strazii nu au niciun venit: E adevarat, dar ei trebuie luati de pe strazi si dusi acolo unde le este locul, adica la inchisoare”.

Primarul a mai spus ca nu se pot monta camere de luat vederi la fiecare modul de acest tip, ca masura preventiva: “Noi n-o sa putem sa montam aproximativ 400 de camere video, ca sa fie una la fiecare punct de colectare a gunoiului. Si eu va spun ca este penibil ca intr-un municipiu sa ajungem sa punem camere de filmat la punctele de colectare selectiva a gunoiului. Eu cred ca prioritatea noastra este sa punem camere de filmat in intersectii, in anumite zone unde trebuie sa asiguram siguranta cetateanului, nu la punctele de colectare a gunoiului”.