DRAGOMIR: CAT TIMP DACIA UNIREA BRAILA ESTE IN INSOLVENTA, PRIMARIA NU POATE FINANTA CLUBUL DIN BANI PUBLICI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a anuntat astazi ca din cauza intrarii in insolventa a Asociatiei Club Sportiv Dacia Unirea, Municipalitatea va intrerupe finantarea acesteia.

Dragomir a explicat ca potrivit legii, Primaria poate finanta din bani publici doar proiecte sportive, iar in conditiile in care clubul de fotbal a intrat in insolventa, toate sumele virate in contul acestuia vor fi canalizate catre plata datoriilor – ceea ce n-are nicio legatura cu sportul: “Din pacate, declansarea procedurii de insolventa la un club privat blocheaza orice finantare din fonduri publice. Regulamentele de finantare a echipelor sportive nu permit finantarea cluburilor in insolventa, deoarece in momentul in care un club este in insolventa sau are popriri, toate sumele respective sunt luate de catre executorul judecatoresc sau de cel care asigura insolventa clubului si sunt duse in plata datoriilor din vechi. Deci banii Primariei pentru proiectul sportiv ar fi folositi cu o alta destinatie, lucru care este interzis.

Singura sansa ca Dacia Unirea Braila sa poata primi finantare in anul 2018 este iesirea din insolventa – si atunci noi vom asigura aceeasi finantare”.

Edilul sef considera ca o eventuala desfiintare a clubului sportiv amintit ar fi o pierdere pentru iubitorii de fotbal, insa spune ca “o echipa de fotbal nu poate trai doar din finantarea unei primarii. Noi, ca Primarie, am putea sa solicitam si interventia privatilor, dar s-a constatat – cu mici exceptii – ca societatile private ori nu sunt interesate de sport, ori au alte prioritati, ori nu au bani suficienti, ori nu vor sa se asocieze pe partea sportiva, ci cauta alte sponsorizari, in zone diferite”.

Potrivit edilului sef, anul acesta, Primaria a finantat Dacia Unirea Braila cu 298.800 lei si au existat si solicitari pentru suplimentarea acestei sume, dar din momentul intrarii in insolventa – lucru care s-a intamplat in urma cu circa doua saptamani -, orice discutie despre alocarea de bani publici s-a inchis.