GUVERNUL A APROBAT ASTAZI AMPLASAMENTUL PODULUI PESTE DUNARE DE LA BRAILA SI DECLANSAREA PROCEDURILOR DE EXPROPRIERE

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de astazi hotararea privind „declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarilor de utililtate publica de interes national Pod suspendat peste Dunare in zona Braila”, dupa cum informeaza adevarul.ro.  De asemenea, a fost aprobat si cuantumul despagubirilor individuale care vor fi acordate fiecarui proprietar care detine teren in zona respectiva. Mai exact, este vorba despre o suma totala de peste 10 milioane de lei, care vor fi virate in termen de 30 de zile catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar aceasta le va da imediat banii celor expropriati.  Exproprierile se vor face pe raza localitatilor Braila si Vadeni (din judetul Braila), precum si a localitatilor tulcene Jijila si Smardan.

Amintim ca podul peste Dunare intre Braila si Tulcea  inseamna o investitie de circa 2,3 miliarde de lei si include atat podul propriu-zis, cat si soselele care vor face legatura cu acesta.

Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems CO. Ltd (Japonia) ar trebui sa inceapa lucrarile propriu-zise in martie 2019 si sa le termine in martie 2022.