IORDACHE, DESPRE CHIRIAC: DE CE ZICI, DACA NU FACI? MAI BINE SPUNE ASA: “BAI IDIOTULE, EU SUNT DE ACORD, STIU EU CARE E TREABA ACOLO, NU TE MAI AGITA DEGEABA!”

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) sustine ca presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), “pluteste”, fiindca nu se poate spune ca stapaneste situatia, la nivel de judet. Iordache aduce ca argumente in acest sens modul in care Chiriac actioneaza – sau mai bine spus, in opinia PND-istului, nu actioneaza pentru rezolvarea problemelor la Spitalului Judetean, precum si faptul ca vorbeste, dar nu actioneaza in cazul Muzeului Brailei “Carol I”.

Spre exemplu, consilierul judetean spune ca a discutat cu seful judetului despre situatia Sectiei de Neurochirurgie de la Spitalul Judetean, care are foarte mult spatiu alocat si doar un singur medic:  “Sectia de Neurochirugie de la Spitalul Judetean are un medic si-o jumatate de spital. I-am zis: <<Domnule, daca ala are un medic, care opereaza 2-3-5 pacienti pe luna,  da-i aluia mai putin spatiu si mareste niste sectii la care ai nevoie (de paturi suplimentare – n.r.), la Oncologie, la Nefrologie, la ceva… Cum am vorbit cu peretii astia, am vorbit si cu el… E adevarat ca de data asta se comporta frumos, zice <<Da>>, se comporta civilizat, dar atata tot. Nu se intampla nimic altceva.

Asa cum a fost si la Muzeu. Ce, ati vazut ceva la Muzeu, dupa ce m-am agitat in CJ? Nu! Ati vazut vreo ancheta, ati vazut vreo comisie dvs? Stiti ce-a zis, <<Vom face o comisie din care sa faca parte toata lumea care vrea, care nu vrea, sa se duca sa vada!>>. Ei, ati auzit ca a facut? Stiti dvs ca a facut? Nu. Nici n-o sa faca!

De-aia stau si ma intreb: pentru ce mai deschizi gura sa vorbesti? De ce zici <<Fac nu stiu ce comisie>>? Spune asa: <<Bai idiotule, eu sunt de acord cu ce se intampla la Muzeu, stiu eu care e treaba acolo, n-ai decat sa te agiti, ca te agiti degeaba!>>. Dar culmea, se agita pe banii nostri, pe banii care vi se opresc voua din taxe si impozite, si ai mei si ai tuturor. Pai cum adica?!

Stiti ce-mi spune? <<Le-am taiat, mai, nu-i mai las sa faca carti de nu stiu cat, fac carti numai de un miliard si jumatate de lei vechi!>>. Pai poti sa-i lasi sa faca si de 100 de milioane de euro, daca le vand!

Si atunci ma intrebati pe cine se bazeaza Mihai Tudose (presedintele PSD Braila – n.r.). Uite, pe de-astia (ca Iulian Chiriac – n.r.)! Daca dvs gasiti vreun primar pe care sa-l influenteze Iulian Chiriac, eu il mananc de viu, pe cuvantul meu de onoare! Nu exista! Marian Dragomir este cu ceilalti (un grup din PSD Braila care nu-l sustine pe Tudose – n.r.), iar Iulian Chiriac pluteste. Ar vrea el sa faca, dar stiti cum e… multa dorinta, nema putirinta”.