IORDACHE: DIRECTORUL “BRAICAR”, CORNEL SANDULESCU, ESTE UN INVECHIT CARE AR TREBUI SA MEARGA LA PENSIE

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) sustine ca transportul in comun pe raza municipiului Braila este “o bataie de joc” si ca microbuzele cu care s-a dotat firma “Braicar” sunt potrivite pentru  “o lume de hobbiti”.

In opinia lui Iordache, unul dintre primele lucruri care ar trebui sa se schimbe in acest sector de activitate este directorul “Braicar”, Cornel Sandulescu, pe care PND-istul il califica drept “un invechit”: “Nu stiu, am impresia ca traim intr-o lume de hobbiti: toate sunt mici. Este, practic, o bataie de joc ce se intampla!

Eu nu inteleg cum un director de <<Braicar>> pe care nu si-l asuma nimeni – toata lumea spune ca el e independent, ca n-are legatura cu politica – a ramas director la o societate care, practic, in anii ’90 ducea pe toata lumea, iar acum, in 2020 aproape, nu mai duce pe nimeni! Este un invechit care ar trebui sa mearga la pensie sau sa i se gaseasca un alt loc sau sa se dea un concurs pe bune, care sa fie castigat de un manager care sa-i explice domnului Dragomir (Marian Dragomir, primarul municipiului – n.r.) care cu siguranta stie ca Braila este in posesia unui studiu de transport efectuat inca din 2008, care arata ca zeci de mii de persoane se deplaseaza dintr-un cartier in altul. Cand stii ca din Viziru in fiecare dimineata pleaca 40.000 de oameni – ca asa scrie in raport -, nu poti sa trimiti 3 <<scoici>> din alea mici, care sa-i care pe oamenii aia, ca nu suntem in India, sa se urce pe acoperis!

Nu-l intereseaza pe domnul Dragomir; a cumparat niste autobuze, le-a facut lansarea din fata Primariei, gata, totul e rezolvat!

Se lauda la un moment dat in campania electorala ca o sa fier statii in care o scrie ora la care vine autobuzul… Am facut eu odata o gluma, am spus ca ar trebui sa puna in statiile de pe Bulevardul Dorobatilor anul in care o sa vina tramvaiul, nu ora la care vine tramvaiul!

N-am inteles de ce a mai facut linie de tramvai pe Bulevardul Dorobantilor, daca nu merg tramvaiele! Linia de tramvai a costat aproape 20% din valoarea lucrarii, care e de 25 milioane de euro. Pai daca tot nu merg tramvaiele, de ce au mai dat atatia bani pe linia aia pe care nu merg nici drezine, nici nimic?

Consilierul judetean declara ca nu se mira ca desi Primaria tot cumpara autobuze, cetatenii sunt din ce in ce mai nemultumiti de transportul in comun. El spune ca intamplator sau nu, primarul tot cumpara autobuze din Turcia,  tara in care Dragomir isi face concediile si ca ar fi o solutie ca edilul sa viziteze si alte tari, ca poate acestea au autobuze mai mari.

Intrebat daca insinueaza ca Marian Dragomir ar avea vreun beneficiu de pe urma faptului ca s-au cumparat unele mijloace de transport de la firme turcesti, Iordache a spus ca “asa crede”, precizand ca nu spune ca  edilul sef “a luat spaga din Turcia ca sa ia autobuze”, dar ca i se pare suspect ca Dragomir isi face concediile in Turcia si Municipalitatea cumpara autobuze de la firme turcesti.

Precizam ca toate autobuzele au fost achizitionate in baza unor licitatii publice si ca spre exemplu, lotul de 5 autobuze cumparate cel mai recent de Municipalitate provine de la compania British Motor Corporation.