IORDACHE: SEFUL CJ AR TREBUI S-O SCHIMBE PE DELIA RASNOVEANU DIN FRUNTEA SPITALULUI JUDETEAN, IN CIUDA RELATIILOR STRANSE DINTRE ACEASTA SI DEPUTATUL MIHAI TUDOSE

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PSD) apreciaza faptul ca presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), acorda mai multe atentie Spitalului Judetean, dar considera ca acest lucru nu este suficient, pentru ca principalele probleme din unitatea medicala amintita nu s-au rezolvat.

In opinia lui Iordache, una dintre marile probleme este aceea ca spitalul este in continuare condus de managerul Delia Rasnoveanu (PSD): “Din fericire, am observat ca domnul presedinte Iulian Chiriac se preocupa mai mult de Spitalul Judetean, am inteles ca se duce mai des pe acolo, insa as vrea sa-i atrag atentia asupra unui singur lucru: felul in care este tratat domnia sa la spital. Eu am crezut ca numai eu sunt pe <<lista neagra>>, dar cred ca si domnul presedinte este, pentru ca in timpul discutiilor de la spital, nu i se spune niciodata <<domnule presedinte>>, ci <<Iuliane>>, <<Francisk>>, adica are o apropiere asa de… larga cu conducerea spitalului si ma gandeam ca, daca tot e apropiere atat de larga, mi-as dori ca atunci cand spitalul ramane fara un anumit medicament sau fara anumite componente la partea imagistica, sa nu-l mai informez eu, ci sa-l informeze cei care-i spun pe nume, de acolo. Pentru ca nu vreau sa ma laud, dar mi se pare absurd ca eu, un biet consilier judetean, sa vin si sa spun <<Stiti, nu exista nu stiu ce medicament>> si domnul presedinte sa zica <<Cum nu exista? Imediat!>>. Verifica: <<Nu exista. Dar lasa ca-l cumpara>>. Si-l cumpara. Asta vreau sa subliniez, colaborarea dintre mine si domnul presedinte care, in sfarsit, recunoaste ca ce spun eu nu sunt minciuni sau baliverne, ci sunt lucruri adevarate. Si de-aia spun ca daca renunta la stilul asta prea lax cu conducerea spitalului, ar fi foarte bine pentru el”.

Pe de alta parte, consilierul PND sustine in continuare ca managerul unitatii medicale amintite, Delia Rasnoveanu, nu face fata functiei respective si ar trebui sa fie schimbata sau sa plece singura: “Eu cred in continuare ca doamna Rasnoveanu trebuie sa paraseasca conducerea spitalului, pentru ca este total depasita. De data asta nu este depasita numai de propria competenta, ci de faptul ca si-a ales o echipa manageriala care se joaca cu mintea ei, cumva.

M-as fi bucurat macar daca doamna director isi facea meseria dumneaei (medic epidemiolog – n.r.). Daca mergeti in spital, o sa lesinati, vazand  mizeria…. Chiar si la UPU, vedeti niste rame de lemn pline de negreala, de murdarie… adica aia e meseria doamnei director, ea insasi e specialistul numarul 1 in judet pentru asa ceva. Ea participa la acreditari pentru asa ceva. Ar trebui ca macar asta  sa faca, macar sa fie curat”.

Iordache se arata nemultumit si de modul in care se face aprovizionarea spitalului, consilierul judetean sustinand ca nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste neregulile semnalate public de el in acest sens, cu luni in urma. Consilierul judetean sustine ca a avut o intelegere cu presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) si i-a dat acestuia din urma ragaz pana la 1 noiembrie, pentru ca seful judetului sa poata rezolva aspectele respective: “Domnul Chiriac se apropie de termenul limita pe care eu i l-am oferit. Mi-a spus <<Da, multumesc frumos, o sa ma ocup, dar nu pot sa fac asta de pe o zi pe alta, n-ai vrea pana la inceputul lunii noiembrie?>>. Domnul Chiriac nu a facut nimic in sensul asta, nu am vazut nicio ancheta a CJ care sa spuna cum s-au facut achizitiile, n-am vazut nici sa fie mai multe medicamente, nici lamuririle cu compartimentel respectiv despre care toti ati scris”.

In opinia lui Iordache, presedinte CJ se face “partas” la acele nereguli, prin faptul ca nu ia masuri, desi i s-au semnalat cu acte toate aspectele respective.

“Domnul Chiriac ori isi ia consilier pe probleme de sanatate – desi el ar trebui sa fie in masura sa faca chestia asta, fiind fost secretar de stat la Ministerul Sanatatii -, ori pune piciorul in prag si in ciuda relatiilor stranse dintre doamna Rasnoveanu si anumiti lideri PSD, ar trebui sa renunte la colaborarea cu aceasta.

Daca intelegem prin <<ruda> faptul ca Mihai Tudose (presedintele PSD Braila, deputatul Mihai Tudose – n.r.) este cununat de fratele doamnei Rasnoveanu, ea e <<ruda>> cu Tudose. Oricum, cunostinte bune sunt. La asta ma refeream”, a mai spus Catalin Iordache.

Intrebat ce va face dupa data de 1 noiembrie, daca va constata ca nu s-au rezolvat problemele semnalate de el, consilierul PND a spus ca va face o plangere penala pe aceasta tema.