IORDACHE: SIMT NEVOIA UNEI “SEDINTE CU PARINTII”, PE TEMA HC DUNAREA. NU VREAU SA-I VAD PE DRAGOMIR SAU PE CHIRIAC TUNSI ZERO, DAR CU PARINTII DE MANA AS VREA SA-I VAD

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) apreciaza ca este absolut necesara o intalnire a reprezentantilor Primariei Braila, Consiliului Judetean si HC Dunarea, pentru a se discuta situatia dificila in care se afla clubului de handbal amintit si a se analiza posibile solutii de rezolvare a problemelor aparute. Mai exact, Iordache face referire la faptul ca desi primeste miliarde de lei vechi anual din bani publici, HC Dunarea a ajuns pe antepeultimul in clasament  si in plus, in cadrul echipei exista o stare de nemultumire generata, printre altele, de faptul ca s-au aplicat amenzi si unele dintre jucatoare si-au primit banii, iar altele nu.

Consilierul PND sustine ca atunci cand este vorba de bani publici, conducerea Primariei si cea a CJ nu pot aloca fonduri fara sa se asigure ca acestea sunt cheltuite corect si eficient, si ca atare, trebuie lamurita problema legata de HC Dunarea.

Iordache a declarat astazi ca “a luat legatura cu mai multi parlamentari care s-au aratat de acord sa arbitreze, cumva, o astfel de discutie”. Intrebat cu ce parlamentari a luat legatura, el a raspuns ca a vorbit “cu cei de la PSD, in principal, dar si cu lideri ai PNL – nu cu parlamentari -, care mi-au promis ca vor vorbi cu parlamentarii PNL si cu siguranta vor veni la aceasta discutie.

Vad ca atat domnul primar Dragomir, cat si domnul presedinte Iulian Chiriac sunt cantonati in plasa unui domn Caranica (Marius Caranica, presedintele HC Dunarea, PSD – n.r.), a unui domn Pisica, (Claudiu Pisica, angajat la HC Dunarea, PSD – n.r.) dar nu inteleg cum de ei nu vad ce se intampla, adica nu inteleg cum de nu vad rezultatele, cum la urechile lor nu ajunge nimic din ceea ce se intampla la club. Sau daca ajunge, e mai grav – inseamna ca nu sunt interesati de lucrul asta. Iar daca nu sunt interesati, hai sa nu mai cheltuim un milion de euro de euro pe handbal si sa facem sosele”.

Intrebat de ce crede ca ar trebui implicati parlamentarii in aceasta chestiune, Iordache a explicat: “Pentru ca ei ii conduc politic pe cei care decid asupra banilor pentru sport. Adica simt nevoia unei sedinte cu parintii, daca ma intelegeti. Nu as vrea sa cer sa-i vad pe Marian Dragomir sau pe Iulian Chiriac sa vina tunsi zero la scoala, dar cu parintii de mana as vrea sa-i vad.”

Intrebat daca atunci cand vorbeste de „parinti” face referire Mihai Tudose, presedintele PSD Braila, consilierul judetean a confirmat acest lucru: „Dupa parerea mea, Mihai Tudose este cel are raspunde politic pentru activitatea PSD acum si el raspunde si pentru deciziile pe care le ia atat primarul, cat si presedintele CJ. Intr-o discutie cu el, a fost oarecum de acord”.

Intrebat daca Tudose nu raspunde si pentru deciziile luate de Dragomir si Chiriac cu privire la finantarea fotbalului si daca personal, nu crede ca ar fi necesara o discutie de acelasi tip si despre situatia Daciei Unirea – care a intrat in insolventa  in urma cu circa doua saptamani-, consilierul PND a raspuns afirmativ. Iordache sustine insa ca in cazul Daciei Unirea, lucrurile sunt “extrem de incurcate, nu este la fel de simplu ca la handbal”.

Mai multe detalii in legatura cu acest subiect, aici: