PONTA: ACUM, CA SA DEVII MINISTRU NU TREBUIE DECAT SA SPUI CA ESTI CU DRAGNEA. NU CONTEAZA CE-AI FACUT, CE CRITERII DE PERFORMANTA INDEPLINESTI, CE LIMBI STRAINE VORBESTI

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a declarat aseara la Braila ca in opinia sa, social-democratii nu ar avea motive reale sa se teama sa-l critice sau sa-l infrunte pe liderul PSD Liviu Dragnea, fiindca acesta nu are ce sa le faca. “Ce poate sa le faca Dragnea, sa-i trimita la canal?”, s-a intrebat retoric liderul Pro Romania.

Ponta a mai declarat ca pe vremea cand era el premier, avea dificultati in a convinge diverse persoane sa preia un portofoliu de ministru, fiindca se orienta catre profesionisti care isi dovedisera deja valoarea in domeniul lor si care castigau sume importante in privat – deci pentru ei, o functie de ministru insemna sa aiba venituri mult mai mici decat cele obtinute inainte.

Acum, spune liderul Pro Romania, singurul criteriu pe care trebuie sa-l indeplinesti ca sa devii ministru este sa fii de acord cu Dragnea: “Acum salariile sunt mari, secretare cate vrei, masini, birouri si nu te-ntreaba nimeni nimic altceva decat sa spui ca esti cu Dragnea. Nu conteaza ce-ai facut la minister, ce criterii de performanta indeplinesti, ce limbi straine vorbesti; nu, domnule, daca esti din Teleorman, e perfect!

Si atunci sigur ca oamenii s-au obisnuit cu chestia asta. E o teleormanizare a Romaniei. In Teleorman ori lucrai la stat – ca asa a ajuns sa fie condamnat Dragnea, cu fetele alea – , ori lucrai la Teldrum, care era tot a lui Dragnea. A treia varianta nu exista.

Domnule, nu poate fi toata tara asa! Si n-o sa mai aiba cine sa plateasca taxele de la privat, ca sa dai banii la stat – ceea ce este o foarte mare problema”.