TINERII DIN CENTRUL DE DETENTIE TICHILESTI S-AU INTALNIT AZI CU VERONICA DOBRIN, FLORIN CHIRPAC SI BANEL NICOLITA

Astazi 17 octombrie, la Centrul de Detentie din comuna braileana Tichilesti a avut loc o activitate derulata in cadrul proiectului „De vorba cu personalitatile”, care vizeaza organizarea unor intalniri cu personalitati marcante din zona in care se afla unitatea de detentie. Astfel, circa 50 de tineri din penitenciarul amintit s-au intalnit cu Veronica Dobrin, Florin Chirpac si Banel Nicolita.

Veronica Dobrin a fost director al Teatrului „Maria Filotti” Braila, iar din anul 1997 este director executiv al Fundatiei Darclee.

“Doamna Dobrin a fost insotita de catre unul dintre cei mai iubiti actori ai Brailei, Florin Chirpac. Stapan al glumelor, fostul directorul al Teatrului de Papusi <<Carabus>>, Florin Chirpac, a molipsit de-a lungul vremii cu umorul sau sute de oameni. Un om modest, actorul a povestit cu caldura si iubire despre teatru, despre actori, despre arta si despre viata.

De la ora 11,30, tinerii au avut bucuria de a-l asculta pe Banel Nicolita. Fotbalistul a ajuns la 33 de ani si dupa ce a facut cariera la Steaua, AS ST. Etienne si FC Nantes, este patron si jucator la CS Faurei. Ca antrenor, Banel a pornit din liga a patra cu echipa din Faurei, a promovat si acum e de neinvins in liga a treia.

Banel Nicolita s-a nascut intr-o familie foarte saraca si munceste din copilarie, a jucat de la 14 ani la clubul din localitate, Unirea Faurei, iar de la 16 ani, la Dacia Unirea Braila, in divizia C. Pentru ca a ajuns la un nivel foarte inalt in fotbalul romanesc prin multa munca, munca cinstita, confruntandu-se deseori cu atitudini discriminatorii si a reusit sa isi depaseasca limitele si complexele, afirmandu-se si reusind sa-si construiasca o cariera de succes, Nicolita constituie un exemplu pentru minorii si tinerii internati.

Aceste intalniri urmaresc promovarea adevaratelor valori sociale si dezvoltarea unor calitati umane precum dorinta de cunoastere si perfectionare, munca, studiul, perseverenta, corectitudinea si pasiunea. Contactul nemijlocit cu persoane care, prin efort propriu sustinut, au obtinut recunoasterea colectivitatii, precum si prezentarea directa a unor aspecte de viata care le-au marcat existenta acestor persoane, pot constitui subiecte de reflectie si pot canaliza resursele individuale ale celor prezenti, in scopul adoptarii unor conduite acceptate din punct de vedere social”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.