7 NOIEMBRIE, BIBLIOTECA “PANAIT ISTRATI” – LANSAREA PROIECTULUI ”EASY WAYS TO TRANSFER KNOWLEDGE”

Miercuri,  7 noiembrie, la  ora 10:00 la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila va avea loc lansarea proiectului  ”Easy Ways to Transfer Knowledge”, care se adreseaza  personalului care lucreaza cu  adulti defavorizati.

Pe parcursul a 18 luni,  partenerii de proiect vor realiza si testa un manual care sintetizeaza  cadrul institutional si legal al educatiei adultilor defavorizati, exemple de buna practica  si  metode  creative  de lucru cu aceasta categorie sociala. Cate doua  persoane din fiecare organizatie vor participa la un work-shop international, unde vor invata cum sa transmita  la nivel local metode  de lucru cu adultii mai putin pregatiti, resurse, precum si greseli ce  pot fi evitate. In calitate de co-traineri, acestia vor lucra apoi cu un  grup de 20 de  persoane implicate in activitati  cu adulti defavorizati.

„Resursele  vor fi produse in limba engleza si in limbile organizatiilor partenere si se va asigura accesul liber la acestea prin Internet, institutii de educatie a adultilor, biblioteci si scoli. Partenerii de proiect sunt organizatii din Bulgaria, Polonia, Romania si Turcia, iar coordonarea este asigurata de organizatia EFE din Letonia. Proiectul este finantat  prin Erasmus+ Parteneriate Strategice- educatia adultilor, administrat de Agentia Nationala a Republicii Letone”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.