BRAILEANUL STOICA CRISTINEL POPA ESTE UNUL DINTRE “ROMANII EXTRAORDINARI” ALE CAROR MESAJE AU FOST INCLUSE IN CAPSULA TIMPULUI “ROMANIA 2118”

Braileanul Stoica Cristinel Popa a fost selectat intre cei “200+ romani extraordinari din intreaga lume” care au fost invitati sa exprime un mesaj catre viitor, mesajele respective fiind adunate si introduse in Capsula Timpului „Romania 2118”. Este vorba despre un demers simbolic realizat in cadrul proiectului “Romania 2118”, care isi propune ca de Centenarul Romaniei sa transmita un mesaj viitorului, din partea unor romani extraordinari: <<La 1 Decembrie 1918 au sosit la Alba Iulia 1.228 de delegati. Acestia au prezentat „credentionale” pentru a participa la Marea Adunare Nationala Romana, pentru a „contribui cu votul lor la deciderea sortii viitoare a neamului romanesc”. Au fost acolo, au participat si au votat. Au scris istorie. Datorita lor putem sarbatori acum un secol de Romanie unita.

Asa cum au facut inaintasii lor acum 100 de ani, fiecare dintre cei alesi in cadrul Proiectului „Romania 2118” a prezentat un „credential” – un mesaj din Romania anului 2018, pentru Romania anului 2118. Acestea a fost adunate si introduse in Capsula Timpului „Romania 2118”, o semisfera din bronz, pe un soclu din calcar. In fata semisferei a fost asezata o carte deschisa, cu un mesaj simbolic. Ambele sculpturi au fost realizate din bronz si au fost asezate intr-un loc simbolic la Alba Iulia, capitala sufletului romanesc. Capsula Timpului va fi prezentata publicului reunit la Alba Iulia in zilele de 30 noiembrie – 1 Decembrie 2018, iar dupa exact 100 de ani, pe 1 Decembrie 2118, Capsula Timpului se va desigila, iar mesajele vor fi citite pentru prima oara>>.

Proiectul „Romania 2118” include si o platforma web (site oficial) cu biografiile si fotografiile celor 200+ romani extraordinari, iar pentru urmatorul secol, vizitatorii vor putea accesa aceasta platforma printr-un QR code amplasat pe soclul capsulei timpului „Romania 2118”.

Braileanul Stoica Cristinel Popa este presedintele Asociatiei Euroteens din Braila si absolvent al Stanford University, Harvard University si University of Texas.  Pe parcursul carierei sale, el a mai primit numeroase distinctii, printre care se numara absolvirea „cu onoruri“ a licentei la Stanford University, „Premiul de Excelenta pentru Studentii Angajati“, oferit de catre Departamentul de Resurse Umane de la University of Texas si “Diploma de Onoare” pentru implicare in dezvoltarea comunitatii si impact pozitiv adus in societate, din partea Junior Chamber International. Cu burse ce insumeaza peste jumatate de milion de dolari, Popa a participat la programe educationale, de cercetare si voluntariat in 28 de tari, pe 5 continente.

“Sa fiu invitat sa particip in cadrul acestui proiect remarcabil a fost mare onoare, un gest care m-a miscat pana la lacrimi. Multi dintre romanii inclusi in acest proiect, de la Ivan Patzaichin pana la Eugen Doga, erau deja mari personalitati acum 30 de ani, cand m-am nascut eu. Pentru Romania, recunoasterea meritelor romanilor educati in afara tarii, la universitati de prestigiu, ar fi o reintoarcere la normalitate, la meritocratia limitata, dar consistenta, din perioada interbelica. Ma bucur nespus de mult de faptul ca voi fi un reprezentant al Brailei in acest moment de importanta istorica maxima pentru poporul roman. Sper ca mesajul meu pentru Romania anului 2118 sa surprinda si sa-i faca mandri pe brailenii care vor participa la desigilarea Capsulei Timpului peste 100 de ani”, a declarat Stoica Cristinel Popa.

El va participa personal astazi, la inaugurarea monumentului Capsula Timpului la Alba Iulia,  cu ocazia festivitatilor pentru Centenarului Marii Uniri.

Proiectul “Romania 2118” este organizat de catre Fundatia CAESAR, Liga Studentilor Romani din Strainatate si Primaria Municipiului Alba Iulia.