CE STRAZI SE MAI REPARA IN MUNICIPIUL BRAILA SI CE-SI PROPUNE PRIMARIA IN ACEST DOMENIU, PANA LA PRIMA NINSOARE

Primarul Marian Dragomir a anuntat astazi care este stadiul lucrarilor de reparatii strazi si ce isi propune Municipalitatea braileana in acest domeniu, pana la finalul anului, in functie de conditiile meteo.

Dragomir a precizat ca se actioneaza pe mai multe santiere si pe masura ce se va vor incheia lucrarile intr-o zona, echipele se vor muta in alta parte, pentru a se rezolva cat mai multe dintre probleme, pana la prima ninsoare: ”Se lucreaza pe Calea Galati, pe tronsonul dintre Ulmului si iesirea din Braila. Cel mai important lucru la acest santier este ca pana la sfarsitul anului, din discutiile pe care le-am avut cu constructorul, vom avea covorul asfaltic, urmand ca din primavara sa se intre pe celelalte doua tronsoane.

S-au terminat lucrarile la Soseaua de Centura, in dreptul Gradinii Zoologice, pe aproximativ 99% din suprafata care a fost decopertata acolo. Era absolut necesar ca pana la sfarsitul anului, Primaria sa-si finalizeze toate drumurile de centura care ii apartin in acest moment, pentru fluidizarea traficului, iar echipajele si personalul din zona respectiva se vor muta, pentru inceput, la lucrarile de pe Calea Galati – atat in Vidin, cat si pe tronsonul cuprins intre Piata Traian si sensul giratoriu de la Bulevardul Alexandru Ioan Cuza. In momentul in care vor incepe si lucrarile de asfaltare a acestui tronson, se vor muta in zona parcarii de la Spitalului Judetean. Vor incepe sa puna bordurile, pentru a asfalta tronsonul cuprins pe Soseaua nationala veche, intre Soseaua Buzaului si strada Grigore Alexandrescu.

In paralel se lucreaza in Chercea. Am discutat cu constructorul si pana la sfarsitul anului vom avea stratul de uzura pe primul tronson si in functie de conditiile meteo, o sa vedem daca se va asfalta si al doilea tronson sau va ramane, conform contractului, pana in primavara”.

Edilul sef a precizat ca se mai lucreaza la doua loturi de parcari, in cartierul Obor si pe strada Lebedei.

”Cea mai buna veste este pentru locuitorii cartierelor Pisc, Brailita, Vidin si Progresul, acolo unde avem strazi neasfaltate. Suntem in procedura de licitatie, au fost patru societati interesate si vom avea cu siguranta un castigator al licitatiei pana la sfarsitul acestui an. Vreau sa multumesc domnului ministru Stanescu, care a aprobat, printr-un ordin de ministru, cofinantarea de la Guvern a lucrarilor pentru aceste proiecte. A fost publicat ordinul de ministru, asteptam sa ajunga si la noi documentele, pentru a sti care este valoarea exacta a cofinantarii”, a mai declarat Marian Dragomir.