CHIRIAC: CJ NU VA PLATI NICIUN LEU, CA SA ACOPERE PIERDERILE DE LA PATIONAR. DACA SUPAGL CONSIDERA CA NOI AVEM CEVA DE PLATIT, SA NE DEA IN JUDECATA!

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), nu are de gand sa plateasca niciun leu  din bugetul judetean, pentru a acoperi o parte din paguba de peste 1 milion de lei (10 miliarde lei vechi) inregistrata in ultimii 3 ani la patinoarul Municipalitatii. Chiar daca potrivit contractului de parteneriat intre CJ si CLM Braila care a fost valabil in cei 3 ani, partile ar fi trebuit sa suporte fiecare jumatate din eventualele pierderi, Chiriac spune ca institutia sa nu a platit niciun ban si nici nu va plati, fiindca nu i se pare corect ca CJ sa suporte pierderile, atat timp cat n-a avut nicio implicare in administrarea obiectivului amintit.

Declaratiile sefului judetului vin in contextul in care atunci cand a fost intrebat daca CJ a platit partea sa din pierderile inregistrate la pationar, primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), a declarat foarte evaziv ca deocamdata ar exista “niste discutii” pe aceasta tema.

Presedintele CJ a fost mult mai transant in declaratii si a precizat ca el n-are ce discuta pe acest subiect: “Din punctul meu de vedere, pierderile ar trebui asumate de cel care administreaza patinoarul (Serviciul de Utilitate Publica, Administrare si Gospodarire Locala Braila, aflat in subordinea Primariei – n.r.). Ca CJ sa suporte acest lucru… nu se poate suporta din urma, adica trebuia notificat in fiecare an care e profitabilitatea, pierderea si asa mai departe. Din punctul meu de vedere, acel contract este inchis. Am facut un contract nou, asumat, cu clauze – un contract de asociere intre CJ si Primaria municipiului, prin care noi sustinem activitatea patinoarului. Eu mi-am dorit un nou contract: de ce sa suport eu 50% din pierdere?”.

Chiriac a precizat ca lui nu i-a fost prezentat niciodata vreun document oficial din partea Primariei, in care sa i se aduca la cunostinta rezultatele financiare ale pationarului si sa i se solicite sa achite vreo suma, in baza vechiului contract, care acum nici nu mai este valabil: “Daca SUPAGL considera ca noi avem ceva de platit, sa actioneze CJ in judecata; dar eu va spun ca n-au niciun document in care sa spuna ca au avut pierderi de nu stiu cat”.

Potrivit seful judetului, in noul contract de asociere – aprobat luna trecuta -, nu mai exista o astfel de prevedere prin care sa se impuna CJ sa suporte vreun procent din pierderile inregistrate de pationar, ci se stipuleaza doar faptul ca CJ va aloca anual o suma pentru a sustine functionarea obiectivului respectiv: “Pe un bun administrat de Primarie, pierderile si le asuma cel caruia Primaria i-a dat in administrare acel bun. E un lucru corect si normal”.

Intrebat daca decizia sa pe aceasta tema are de-a face si cu faptul ca CJ nu are fondurile necesare pentru a achita suma respectiva, Chiriac a spus ca “portofelul CJ nu e gol; portofelul CJ este foarte bine gestionat”. In acest context, presedintele CJ a mai precizat ca anul viitor institutia sa nu va mai aloca atat de multi bani pentru cofinantarea unor proiecte ale primarilor, ci va incheia un numar foarte mic de contracte de asociere de acest tip, care vor fi strict pe partea de infrastructura. El a explicat ca in 2019, investitiile CJ se vor concentra pe partea de Sanatate si pe repararea drumurilor judetene.

Mai multe detalii pe acest subiect aici: