CHIRIAC: CJ VA ALOCA BANI PENTRU FUNCTIONAREA PATINOARULUI PRIMARIEI PENTRU CA IN BRAILA NU MAI EXISTA NICIUN ALT PATINOAR

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, considera ca este firesc sa se sustina cu fonduri din bugetul judetean functionarea pationarului artificial acoperit ce este proprietatea Municipalitatii, chiar daca acesta iese pe pierdere an de an.

Chiriac a explicat ca CJ va aloca aceste fonduri, in baza contractului de asociere cu Consiliul Local Municipal, “pentru ca in municipiul si judetul Braila nu mai exista niciun alt patinoar, dupa ce acela de la Braila Mall s-a inchis. Sunt copii care practica sporturile pe gheata,  sunt copii care merg iarna la patinoar si vor sa patineze, sunt si braileni care patineaza si am zis ca e corect, frumos si necesar sa avem in continuare un patinoar si noi, CJ, sa dam bani pentru partea de functionare a patinoarului. Am pus si o suma pentru partea de investitii, sa luam patine, sa luam, daca este necesar, o masina de lustruit gheata sau de raschetat gheata sau ce se mai face pe acolo. Restul patinoarului, ca si cladire, este in administrarea municipiului Braila, el se ocupa de partea de investitii. Si am zis ca e normal, pentru ca CJ pastoreste tot judetul Braila, sa-i ajutam si noi, prin acest contract de asociere, la plata utilitatilor de functionare a acestui patinoar”.

Amintim ca in conformitate cu contractul de asociere amintit,  CLM Braila s-a obligat sa aloce 200.000 lei/an pentru functionarea patinoarului si 100.000 lei/an pentru sectiunea de dezvoltare, iar CJ va aloca pana la 200.000 lei/an pentru cheltuieli de bunuri si servicii si pana la 100.000 lei/an pentru cheltuieli de capital.