CHIRIAC: NU E VINA MANAGERULUI RASNOVEANU CA SPITALUL JUDETEAN NU MAI ARE BANI DE MEDICAMENTE SI MATERIALE SANITARE. ORICUM, SE PARE CA EA E SABOTATA DE MEDICI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), constata ca sunt foarte multi oameni care critica activitatea managerului Spitalului Judetean, dr. Delia Rasnoveanu (PSD), insa considera ca ar fi bine daca macar unii dintre acesti critici ar veni si cu solutii. Chiriac este de parere ca  nu e vina  managerului Rasnoveanu ca spitalul nu mai are bani pentru a cumpara toate medicamentele si materialele sanitare necesare si ca atare, nu i se poate reprosa ei acest lucru: “Daca ar avea bani, problemele astea (legate de lipsa medicamentelor si materialelor sanitare – n.r.) n-ar fi existat. Eu inteleg si imi asum si chestia asta: un manager medic nu este 100% managerul spitalului. Si i-am spus si doamnei manager, chiar daca este medic, si doamnei director de ingrijiri si o sa le spun si medicilor sefi de sectie: trebuie sa-si asume mai mult partea asta de manager. Trebuie sa te uiti si pe niste cifre, trebuie sa faci si niste situatii, sa ti le asumi, sa le dai mai departe si sa gasesti si solutii. Sunt si persoane care gasesc foarte multe probleme, dar nu gasesc solutii”.

Seful judetului a mai spus ca “se pare ca exista si un sabotaj din partea medicilor”, acesta fiind un alt motiv pentru care managerul Rasnoveanu nu reuseste sa rezolve chiar toate problemele.

“Eu i-am recomandat doamnei manager sa nu procedeze cum procedau  fostele conduceri, adica sa-si faca ceata lor de medici care subjuga cealalta parte de medici. Eu imi doresc un management in care toti medicii trebuie sa fie la unison cu conducerea spitalului, sa identifice problemele si sa gaseasca impreuna solutiile. Se pare ca unii n-au inteles si e mult de muncit in aceasta problema”, a mai spus Chiriac.

Intrebat daca in urma discutiilor cu Delia Rasnoveanu, a constatat ca aceasta are senzatia ca tine lucrurile sub control si ca se descurca in functia amintita, presedintele CJ a spus “Da, bineinteles. Daca nu avea senzatia asta, isi puna demisia pe masa si pleca”.

Mai multe detalii pe aceasta tema aici: