DUPA CE ZILELE TRECUTE I-A CERUT DEMISIA PRIMARULUI DRAGOMIR, TOTOLICI INCEARCA (IAR) SA OBTINA FINANTARE DE LA PRIMARIE

Dupa  comentariile dure facute in ultimele zile la adresa primarului Marian Dragomir (PSD) si dupa ce i-a cerut public demisia edilului, acuzandu-l ca a distrus sportul brailean, presedintele ACS Cuza Sport Braila, Mircea Totolici, incearca din nou in aceasta saptamana sa obtina bani de la Municipalitate. Mai exact, Totolici spera ca beneficiind de ajutorul consilierilor municipali liberali, sa reuseasca sa introduca pe ordinea de zi a sedintei CLM Braila de joi un proiect de hotarare vizand alocarea unei sume de 180.000 lei catre Cuza Sport.

El a explicat si care este motivul pentru care a solicitat aceasta suma, si nu alta, precizand ca initial, in luna iulie, cand i s-a solicitat o propunere de buget pentru Liga Nationala si echipele de juniori, a avansat 550.000 lei, ca si contributie a Primariei: “Ulterior, s-a ajuns la suma de 250.000 lei, vehiculandu-se ideea ca Primariei Braila, din cauza acelei legi cu taxa pe apa de ploaie, i s-a diminuat bugetul. Nu s-a mai mers pe nivelul pe care l-am dorit noi; am incercat sa ne reorganizam, sa facem treaba cu 250.000 lei pentru nivel national, in comparatie cu alte echipe din grupa noastra, care au de cel putin 4 ori mai mult. Ulterior, de la 250.000 lei s-a ajuns la 180.000 lei si ni s-a spus ca aceasta este ultima suma care ni se poate aproba. Am depus documentele, dar nu a venit niciun raspuns, ba mai mult, in luna octombrie nu s-a inclus nimic pe ordinea de zi la sedinta CLM.

Deci incercam si astazi depunem, printr-un grup de consilieri, la Primarie, un proiect pentru suplimentarea ordinii de zi a sedintei de joi. Este invocat acolo cadrul legal, activitatea noastra, modul cum vom cheltui acei banuti, pentru ca este normal ca toata lumea sa stie pe ce se va cheltui banul public”.

Presedintele Cuza Sport i-a rugat public pe consilierii municipali si pe primarul Dragomir sa inteleaga ca sportul are nevoie de sustinere financiara, precizand ca “tot sportul brailean este in colaps” si ca 2018 este cel mai prost an din ultimul deceniu, din punct de vedere al rezultatelor obtinute de echipele brailene in clasamentele la seniori, in sportul de performanta.

Totolici a tinut sa precizeze ca sustinerea din partea grupului de consilieri liberali nu are nicio conotatie politica, ci vine in contextul in care Sorin Ionita (PNL) a dorit sa il ajute pentru ca  fiul sau, Mihnea Ionita, a activat ani la rand in cadrul clubului Cuza Sport. Potrivit lui Totolici, Sorin Ionita s-a implicat nu ca politician, ci ca si consilier, dar si ca parinte care stie cat de mult a contat in dezvoltarea fiului sau faptul ca a facut baschet si cat de benefic poate fi sportul, in general, pentru copii.