IORDACHE: SPITALUL JUDETEAN, PENTRU CA ARE UN MANAGEMENT DE DOI LEI, PIERDE 11 MILIARDE LEI VECHI SI CJ ACOPERA GAURA PENTRU CA MANAGERUL RASNOVEANU ESTE RUDA CU TUDOSE

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) l-a acuzat astazi pe presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), ca incearca sa acopere cu bani de la buget consecintele negative ale managementului defectuos de la Spitalul Judetean. Mai exact, Iordache a declarat ca managerul Spitalului, Delia Rasnoveanu (PSD) este ajutata cu fonduri de la CJ doar fiindca este ruda cu presedintele PSD Braila, Mihai Tudose.

PND-istul a declarat ca nu are nimic impotriva ca spitalul sa primeasca fonduri, in conditiile in care nu sunt bani pentru medicamente si materiale sanitare, dar considera ca trebuie precizat ca e vina managerului ca s-a ajuns in aceasta situatie: “Eu sunt de acord cu suma asta. Dar nu aratati in documente – ca la celelalte institutii care cer bani, nu defalcati suma. Ei zic asa: << analize medicale, materiale sanitare, medicamente, hrana>> si nu spuneti cat din suma asta se duce la medicamente, cat la hrana, cat la analize medicale.

Dvs spuneti aici: <<suplimentarea cu suma de 11 miliarde lei vechi, reprezentand transferuri alocate de la CJ, urmare a solicitarii spitalului pentru sustinerea cheltuielilor cu medicamente, materiale sanitare, analize medicale si diminuarea veniturilor proprii si de la bugetul de stat cu suma de aproape 11 miliarde lei vechi, ca urmare a incheierii contractelor cu CJAS Braila>>. Adica spitalul, pentru ca are un management de doi lei, pierde 11 miliarde pentru ca nu poate sa-i mai ia de la CJAS si dvs, pentru ca doamna director (Delia Rasnoveanu, PSD – n.r.) este cumatra domnului Mihai Tudose (presedintele PSD Braila – n.r), prietenul si seful dvs, dati 11 miliarde de le buget, ca sa se acopere gaura. Deci nu le dam bani in plus; de fapt, nu-i ajutam cu nimic” .

Consilierii au aprobat alocarea sumei amintite catre Spitalul Judetean.