LUNGU: E FOARTE GRAV! MOR OAMENII CU ZILE IN SPITALUL JUDETEAN SI PERSONALUL MEDICAL NU ARE CU CE SA-SI FACA TREABA!

Noi sesizari legate de lipsa unor medicamente si materiale sanitare din Spitalul Judetean Braila: consilierul judetean Danut Lungu (PNL) vorbeste despre aparate defecte sau care “nu functioneaza la parametri normali”, despre medicamente, materiale sanitare si dezinfectanti lipsa si concluzioneaza ca la unitatea medicala amintita “totul parca functioneaza la cote de avarie”.

Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Lungu sustine ca ar trebui facuta o “modificare a grilei de salarizare in functie de indeplinirea indicatorilor de catre fiecare sectie”, fiindca degeaba s-au marit „in mod populist” salariile personalului medical, daca medicii si asistentele nu au cu ce sa-si faca meseria, iar pacientii sunt nemultumiti de serviciile de care beneficiaza in spital: “De peste un an de zile atrag atentia ca aparatul de videoscopie pentru investigatii endoscopice si colonoscopice de la Spitalul Judetean Corp A nu functioneaza la parametri normali. Acum si cel pentru investigatii colonoscopice din Corp B este defect. A lipsit pana si banalul CD pe care se inregistreaza investigatiile de la Tomograf si RMN. Este banal la pret (max. 1 leu), dar foarte pretios pentru un pacient.

Acum lipsesc medicamente importante pentru tratarea diferitelor boli (un anumit tip de antibiotice, analgezice, antiacide, antispastice, etc; pana si apa oxigenata a ajuns o problema), materiale necesare bunei desfasurari a actului medical (manusi, branule diferite seringi, recipienti pentru colectarea analizelor, etc), iar despre substantele cu care se dezinfecteaza… Totul parca functioneaza la cote de avarie.

Zilele trecute am auzit ca ar fi probleme cu materiale si in salile de operatii. Nu mai exista niciun Stoc Tampon la medicamente si materiale sanitare. E grav, e foarte grav! Mor oamenii cu zile in spital si personalul medical NU ARE CU CE SA-SI FACA TREABA!
Se cheltuie peste 80% din veniturile Spitalului Judetean pe salarii.
Degeaba se atrage atentia presedintelui CJ si majoritatii PSD+ALDE+PMP+PND (din Consiliul Judetean – n.r.). Nu recunosc realele probleme din sistem. Au aprobat mariri salariale (populiste) fara o minima analiza a indicatorilor economici, fara a tine cont de venituri, fara a asigura toate cele necesare pentru o buna desfasurare a activitatii.

Singura solutie este modificarea grilei de salarizare in functie de indeplinirea indicatorilor de catre fiecare sectie. Dar nu vor sa-si asume aceasta masura. Stiu, e o masura nepopulista, dar necesara si mi-as dori ca si cadrele medicale sa inteleaga aceste lucruri, daca se doreste salvarea sistemului de sanatate brailean.
Degeaba ne laudam cu investitii, daca majoritatea pacientilor sunt nemultumiti de serviciile de sanatate”.

Precizam ca majorarile salariale din domeniul sanitar au fost aprobate prin lege, nu printr-o hotarare a CJ Braila.