NICULAE: DOMNUL PRIMAR DRAGOMIR MI-A FACUT PE 1 OCTOMBRIE O PROMISIUNE CARE A RAMAS NEONORATA, DUPA CE EU MI-AM ONORAT PROPRIA PROMISIUNE

Omul de afaceri Cristian Lucilius Niculae, acuzat  de primarul Brailei, Marian Dragomir, ca si-a falimentat afacerile si ca ar fi tepuit banci si parteneri de afaceri, spune ca are un sentiment contradictoriu, vazand aceste declaratii ale  edilului: ”Am un sentiment contradictoriu. In primul rand, va dati seama ca nu sunt foarte bucuros de continutul abordarii, dar daca dumnealui a considerat necesar sa ma infrunte pe mine, atunci nu ma face decat sa ma simt mandru – inseamna ca i-am atras atentia”.

Declaratiile lui Dragomir au venit dupa ce Niculae a facut pe o retea de socializare niste comentarii ironice legate de faptul ca primarul a primit titlul “BRAILA- CAPITALA A ANTREPRENORIATULUI ROMANESC”, in cadrul Galei Asociatiei Municipiilor din Romania.

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa, Niculae a declarat ca nu-l cunoaste foarte bine pe Marian Dragomir, dar din ce a vazut pana acum, edilul sef “judeca lucrurile prea mult avand in vedere voturile” si ca “prima  reactie a acestuia este sa respinga colaborarea cu voluntarii (din cadrul societatii civile – n.r.)”.

In orice caz, omul de afaceri sustine ca  este deschis in continuare unei colaborari cu Municipalitatea, dar in contextul unui parteneriat in care sa se discute de pe pozitii egale, nu ca reprezentantii societatii civile sa faca ce le spune primarul: “Eu imi doresc ca prin dvs sa reiterez intentia mea de a colabora cu dumenalui, intentie pe care mi-am exprimat-o o data pe 14 iulie 2016, la dumnealui in birou, a doua oara, cu ocazia vizitei celor de la Agentia Nationala de Turism la Braila, la Teatrul <<Maria Filotti>> si a treia oara cand eu am raspuns la o rugaminte a domnului primar, pe data de 1 octombrie 2018”.

Niculae a explicat ca isi doreste in continuare un astfel de parteneriat cu administratia publica locala dat fiind ca are o fiica de 15 ani si isi doreste ca la finalizarea studiilor, ea sa revina la Braila si sa se stabileasca aici: “Daca eu voi reusi sa creez un mediu in care ea sa-si propuna sa ajunga din nou in orasul nostru, satisfactia mea este mare”.

Intrebat care a fost relatia sa cu Marian Dragomir pana acum, omul de afaceri a spus ca a fost “una inexistenta” si ca a discutat cu acesta numai de 3 ori dupa alegerile din 2016, ultima oara in biroul edilului, dupa ce acesta ii telefonase si il rugase sa rezolve o anumita problema, lucru pe care l-a si facut. Intrebat despre ce problema a fost vorba, omul de afaceri a raspuns: “Nu vreau sa escaladez treaba asta, prefer sa ne oprim aici. Nu foloseste cu nimic comunitatii sa dau mai multe detalii; daca servea comunitatii, o faceam”. Niculae a precizat, insa, ca la discutia din biroul primarului care a avut loc pe 1 octombrie, Marian Dragomir i-a facut o promisiune “care a ramas neonorata”, dupa ce Niculae isi onorase propria promisiune.