PMP BRAILA STRANGE SEMNATURI PENTRU ABROGAREA PENSIILOR SPECIALE NECONTRIBUTIVE. PRINTRE CEI VIZATI: PARLAMENTARII, PRIMARII SI PRESEDINTII CONSILIILOR JUDETENE

Organizatia judeteana PMP Braila  a demarat astazi o campanie de strangere de semnaturi pentru sustinerea initiativei legislative a partidului amintit, ce vizeaza eliminarea tuturor pensiilor speciale necontributive. Mai exact, este vorba despre pensiile incasate de deputati si senatori, functionarii publici parlamentari, avocatul poporului, primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti ai consiliilor judetene, personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, personalul care functioneaza in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice, personalul Curtii de Conturi, membrii Corpului diplomatic si consular, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila.

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, a declarat astazi ca pensiile speciale necontributive, pe care le primesc anumite categorii profesionale privilegiate, sunt “un furt din banul public” si a dat cateva detalii cu privire la nivelul unor astfel de pensii speciale, pe care PMP le vrea abrogate:

*10.749 lei este pensia medie incasata de personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila.

*7.619 lei este pensia medie incasata de personalul Curtii de Conturi

*5.483 lei este pensia medie incasata de membrii Corpului diplomatic si consular

*4.570 lei este pensia medie incasata de deputati si senatori

*3.838 lei este pensia medie incasata de personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea si de personalul care functioneaza in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice

*3.811 lei este pensia medie incasata de functionarii publici parlamentari.

Pe de alta parte, liderul PMP local a precizat ca initiativa legislativa amintita mai vizeaza si “recompensarea sacrificiului invalizilor, veteranilor, vaduvelor de razboi si al vaduvelor de veterani de razboi si a celor care au participat in razboaiele mondiale”, precum si “recompensarea sacrificiului personalului armatei participant la actiuni militare curente in teatrele de operatiuni si al urmasilor acestuia”.

Incepand de astazi, membrii PMP Braila vor merge in cartiere, in piete si in alte  zone mai circulate ale orasului, unde vor discuta cu cetatenii si vor strange semnaturi pentru aceasta initiativa legislativa.

De asemenea, brailenii din municipiu care doresc sa semneze, o pot face la sediul partidului, din strada Mihai Eminescu nr. 33-35, in fiecare joi, intre orele 17:00 – 20:00 si de saptamana viitoare, martea si miercurea, intre orele 10:00 – 12:00.

Presedintele Botea spera ca in circa o luna si jumatate, el si colegii sai sa stranga  cel putin 10.000 de semnaturi.