SIRBU: VEDEM TOTI CA PRIMARIA BRAILA NU STIE SA ADMINISTREZE PATINOARUL, DAR ASTA NU INSEAMNA CA NOI, CJ, SUNTEM O VACA DE MULS

Consilierul judetean liberal Marian Sirbu (PNL) este de parere ca Primaria municipiului Braila trateaza CJ ca pe “o vaca de muls”, in ceea ce priveste finantarea functionarii patinoarului artificial acoperit. Sirbu declara ca nu este corect ca Primaria sa obtina bani de la CJ – prin intermediul unui contract de asociere – pentru a acoperi o parte din pierderile pe care le inregistreaza patinoarul an de an, din cauza unei proaste administrari.

Liberalul considera ca in loc sa tot ceara bani de la CJ, Municipalitata ar trebui sa gaseasca solutii pentru o mai buna administrare a patinoarului, astfel incat acesta sa nu mai produca pierderi: ”Din cate imi aduc eu aminte, patinoarul a fost construit tot pe o asociere. Noi ne-am asociat intotdeauna ca sa construim ceva, dupa care administratia locala de acolo a administrat.

Vedem cu totii ca Primaria Braila nu prea stie sa administreze, dar asta nu inseamna ca noi suntem o vaca de muls. Asa cum ne-am asociat cu toate localitatile din judetul asta ca sa construim ceva, asa ne-am asociat si cu Primaria Braila si am construit patinoarul. Sa-l utilizeze eficient! Lasati-l pe domnul primar sa administreze acel patinoar si sa-l faca rentabil si vara, si iarna. Ca se poate!”.

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), sustine ca noul contract de asociere intre CJ si CLM – aprobat in sedinta de marti -, este unul “foarte bun” si ca se vor primi periodic rapoarte de la Primarie in legatura cu modul in care se cheltuiesc banii la patinoar: “E un contract foarte bun, va spun ca m-am uitat pe el si eu, si directiile de specialitate si au foarte multe obligatii cei de la Primarie, in momentul in care le dam banii: sa ne dea rapoarte, sa faca tot felul de activitati, iar daca nu vor da aceste rapoarte si lucrurile nu vor fi conform legii, rupem asocirea si-i lasam singurei. Deci nu ii ajutam decat in conditii foarte bune si daca nu isi fac datoria, atunci intrerupem asocierea”.