TOTOLICI: AM INCERCAT SA DISCUTAM CU PRIMARUL DE DOUA ORI SI NI S-A SPUS CA NU ARE TIMP SA STEA DE VORBA CU NOI. DE ACEEA AM VORBIT DE “ORGOLIU”

Presedintele ACS Cuza Sport Braila, Mircea Totolici, a explicat astazi de ce a vorbit despre “orgoliu”, „neputinta” si “nepasare”, atunci cand l-a acuzat pe primarul Marian Dragomir ca ar fi vinovat pentru criza financiara in care se afla la ora actuala clubul amintit. Totolici a amintit de promisiunea ferma a primarului – facuta in vara, intr-o intalnire cu staff-ul si cu jucatorii de la Cuza Sport – ca va sustine financiar clubul lor si despre faptul ca ulterior, sumele promise s-au diminuat din ce in ce mai mult, pentru ca in final, sa nu se mai aloce niciun ban.

Presedintele Cuza Sport a explicat ca atunci cand a spus ca edilul ar fi orgolios, se referea la faptul ca in urma sedintei CLM Braila din luna octombrie, cand a vazut ca nu s-a aprobat nicio suma pentru Cuza Sport, “am incercat sa purtam o discutie cu dumnealui, am fost prezenti la Primarie de doua ori si de fiecare data ni s-a spus ca nu are timp sa stea de vorba cu noi”. Totolici a precizat ca a incercat sa ia legatura cu primarul si prin intermediul consilierului personal al acestuia, Aurel Simionescu, insa tot nu a reusit.

Cat priveste termenul de “neputinta”, potrivit presedintelui ASC Cuza Sport, aceasta s-a referi la aparatul din subordinea edilului sef, “pentru ca orice si-ar fi dorit domnul primar, pana la dumnealui exista anumite persoane din subordine care trebuie sa semneze acele documente. Deci practic aceasta exprimare, de <<neputinta>>, a fost urmarind aparatul din subordinea dumnealui, mai ales pe o neintelegere a legii care a aparut, adica a acelui ordin. Adica ordinul a aparut in septembrie; pana in noiembrie eu cred ca daca si-ar fi dorit, puteau sa obtina toate raspunsurile din lume, din punct de vedere juridic”.

Legat de termenul de “nepasare”, Totolici a explicat ca s-a referit la atitudinea lui Dragomir, dupa discutia pe care a avut-o in vara cu cei de la Cuza Sport, in care i-a asigurati pe toti ca vor beneficia in continuare de sustinere financiara: “Adica inviti acesti sportivi care au facut performanta si istorie pentru Braila, le promiti un lucru, ei in continuare raman se antreneaza si… Practic de aici a venit acest termen de <<nepasare>>”.

Presedintele Cuza Sport a mai precizat ca in baza promisiunii facute in vara de Marian Dragomir, ca  Municipalitatea ii va sustine financiar, clubul sau a platit 16.500 euro catre Federatie Romana de Bachet, reprezentand cheltuieli de inscriere in Liga Nationala, iar acum este posibil sa fie nevoit sa se retraga.