TOTOLICI: CHIAR DACA NOI DOI, CA PERSOANE, AVEM UN CONFLICT, PRIMARUL TREBUIE SA INTELEAGA CA IN SPATELE ORICARUI SPORT STAU COPIII

Presedintele ACS Cuza Sport Braila, Mircea Totolici, spune ca l-a cunoscut pe Marian Dragomir in preajma campaniei electorale din 2016, cand social-democratul a venit la un meci de baschet insotit de viceprimarul Doinita Ciocan (PSD) si s-a aratat foarte interesat de sport. Totolici a marturisit ca la acea vreme s-a bucurat cand a vazut ca principalii doi candidati la Primarie – Marian Dragomir (PSD) si Catalin Boboc (PNL) – erau tineri, fiindca spera  la o mai mare sustinere a sportului local din partea viitorului edil, indiferent care ar fi fost acela.

Presedintele Cuza Sport sustine ca a constatat ulterior ca Dragomir nu era atat de interesat de sport pe cat parea inainte de campania electorala, primul semn in acest sens fiind blocajul finantarii sportului local din cauza unei decizii controversate a Curtii de Conturi, care s-a lamurit abia dupa jumatate de an, iar in acea perioada, in opinia lui Totolici, Primaria “s-a ascuns dupa legi, hartii”.

Al doilea  blocaj in finantarea sportului care i-a lasat din nou un gust amar lui Totolici este cel actual, explicat de Marian Dragomir prin faptul ca o recenta modificare a legislatiei nu i-ar mai permite sa aloce bani cluburilor sportive asa cum se putea anterior. Totolici sustine ca nu este deloc adevarat, fiindca  modificarea legislatiei vizeaza texte care nu au nicio legatura cu modul in care era finantat clubul Cuza Sport. Mai mult, el spune ca din aceasta disputa publica are de pierdut si Cuza Sport, si edilul: “Eu nu pot sa spun si nu voi spune niciodata ca el nu a sustinut Cuza Sport; eu, daca sunt suparat pe dumnealui, sunt suparat strict pentru faptul ca in acea luna iulie, putea foarte clar sa spuna <<Domnule Totolici, eu atat pot sa te sprijin!>> si nu se mai ajungea sa avem echipa in Liga Nationala, dar nici sa se intample aceste clinciuri care sa stiti ca nu fac bine copiilor din spatele oricarui sport. El, ca si om, sincer, nu cred ca este un bun cunoscator al sportului de performanta”.

In plus, Totolici ii reproseaza primarul Dragomir ca “nu s-a delimitat de conflictul dumnealui personal cu mine, in tot ce face in aceasta finantare a clubului Cuza Sport. Deci daca noi personal, ca si oameni, probabil avem un conflict in urma acelor declaratii, pana la urma, dumnealui, ca si conducator al municipiului Braila, trebuie sa inteleaga ca in spatele oricarui sport stau copiii”.

Totolici a precizat ca la Cuza Sport joaca bachet in prezent peste 250 de copii din Braila, cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani.