V. BOTEA: VREAU SA FAC PARTE DIN CA DE LA MUZEUL BRAILEI. E O INSTITUTIE DE CULTURA, IAR EU, IN AFARA DE CULTURA PORUMBULUI, MAI AM SI ALTE CULTURI PE CARE LE CUNOSC

Presedintele PMP Braila, consilierul judetean Viorel Botea, considera ca este foarte bine ca in cadrul CJ s-a aprobat un nou Regulament de organizare si functionare a Muzeului “Carol I”, fiindca acesta creeaza cadrul pentru rezolvarea tuturor chestiunilor care pana acum “nu erau in ordine” la institutia amintita.

Potrivit noului Regulament, Consiliul de Administratie (CA) al Muzeului Brailei va fi format de 7 persoane, din care 4 vor fi desemnate de CJ, astfel incat administratia judeteana va detine controlul in CA. Profesorul Botea a precizat ca doreste sa fie unul dintre consilierii care vor face parte din CA si ca ii va solicita presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD), sustinerea in acest sens: “Este o institutie de cultura, iar eu, in afara de cultura porumbului, mai am si alte culturi pe care le cunosc, ca sa zic asa si cred ca pot sa-mi permit sa fiu prezent acolo si in calitate de membru al CJ – dar nu numai in calitate de membru al CJ”.

La remarca noastra ironica, privind faptul ca ar vrea sa se puna bine cu managerul Muzeului, Ionel Candea, pentru ca acesta sa-l angajeze acolo dupa Botea va iesi la pensie (asa cum s-a intamplat cu alti profesori pensionari, fie ei consilieri judeteni sau nu), liderul PMP a raspuns: “Nu ma intereseaza sa ajung la pensie consilier la Muzeul Brailei. Eu mi-am exprimat optiunea de a ma duce la Muzeu pentru ca intr-o institutie unde te duci trebuie sa ai macar putina tangenta cu ceea ce este acolo. Pana la urma, la o institutie de cultura trebuie sa fie oameni care au un anumit nivel de cultura”.