BOBOC, CATRE CANDEA: CA LIBERAL, DAR SI CA BRAILEAN, IMI CER SCUZE PENTRU MODUL IN CARE UNII POLITICIENI AU INTELES SA SE RAPORTEZE LA PERSOANA DVS!

Prim-vicepresedintele PNL Braila, Catalin Boboc, se arata intristat de modul in care unii dintre politicienii locali – mai exact, unii dintr consilierii judeteni – l-au tratat pe managerul Muzeului Brailei “Carol I”, Ionel Candea. Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Boboc scrie ca “nu poate concepe ca profesorul universitar doctor Ionel Candea, membru corespondent al Academiei Romane, sa fie tarat in mocirla” si sa fie jignit, asa cum s-a intamplat in ultima perioada.

Ca atare, in calitate de politician, dar si de simplu cetatean, liberalul se simte dator sa-i ceara scuze lui Candea, pentru modul “nedemn” in care acesta a fost tratat de acele persoane:  <<Am urmarit cu atentie dezbaterea din spatiul public legata de Muzeul Brailei “Carol I”. Din pacate, in valtoarea disputei politice, a fost prins si managerul institutiei, un intelectual de marca.
Daca exista probleme la Muzeu, de orice natura, trebuie identificate si rezolvate. Nu spun nici macar o secunda ca problemele nu trebuie scoase la suprafata, ci din contra!
Insa ca liberal, nu pot concepe ca profesorul universitar doctor Ionel Candea, membru corespondent al Academiei Romane, sa fie tarat in mocirla, numit in feluri pe care imi e jena sa le reproduc. Disputa politica nu trebuie sa atinga cultura si personalitatile de vaza ale orasului, mai ales in anul Centenarului. E nedemn, dincolo de orice altceva!
Suntem un oras cu multe probleme, care, din pacate, nu ocupa locul pe care il merita. De ce sa lovim in persoana care, trebuie sa recunoastem, este unul dintre intelectualii de marca ai Brailei, un om de cultura care, fara niciun dubiu, ne reprezinta cu onoare oriunde?
Domnule Candea, ca liberal, dar si ca brailean, imi cer scuze pentru modul in care unii politicieni au inteles sa se raporteze la persoana dumneavoastra!”.

Amintim ca in ultimele luni, in spatiul public, dar si in sedintele CJ Braila, au existat discutii aprinse si s-au folosit cuvinte dure cu privire la anumite nereguli de la Muzeul Brailei si cu privire la managerul Candea.