CHIRIAC: BRAILA SE AFLA PE LOCUL 12 IN TOPUL JUDETELOR, DIN PUNCT DE VEDERE AL SUMELOR ALOCATE DIN FONDUL DE REZERVA AL GUVERNULUI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca judetul nostru nu a fost in niciun fel discriminat in ceea ce priveste alocarea de catre Guvernul Romaniei, din Fondul de rezerva bugetara, a unor sume de bani pentru diverse cheltuieli.

Chiriac a facut cateva precizari in acest sens, ca urmare a comentariilor critice lansate in spatiul public zilele trecute de doi deputati ai opozitiei: Emilia Meirosu (Pro Romania) si Vasile Varga (PNL).  Cei doi vorbeau despre faptul ca Braila este in coada clasamentului judetelor, din punct de vedere al sumelor primite din Fondul de rezerva al Guvernului si criticau lipsa de reactie a autoritatilor brailene, avand in vedere ca alte judete au obtinut de 10 ori mai multi bani.

Iulian Chiriac a precizat ca de fapt, Braila nu a primit doar 1,8 milioane lei, ci aproape 11 milioane lei, din fondul amintit: “La data de 17 decembrie 2018, Guvernul Romaniei a alocat judetului Braila suma de 1.802 de mii lei din Fondul de Rezerva bugetara, la cererea UAT-urilor (unitatilor administrativ teritoriale – n.r.) din judet, pentru cheltuieli de functionare si de capital, necesare dezvoltarii acestora. Au depus adrese de solicitare si au primit aceste sume 17 UAT-uri.

La data de 20 decembrie 2018, Guvernul Romaniei a alocat Consiliului Judetean Braila suma de 9.131 de mii de lei din Fondul de Rezerva bugetara, suma ce se va regasi in dezvoltarea infrastructurii judetene, a Spitalului Judetean de Urgenta Braila, co-finantarea proiectelor FEN si PNDL, precum si in derularea unor proiecte de investitii cu fonduri proprii.

Conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, deciziile Guvernului pot fi consultate atat pe site-ul institutiei, cat si in Monitorul Oficial al Romaniei.

Reafirmam faptul ca prin aceste decizii, Guvernul Romaniei sprijina in dezvoltare administratiile locale, acordand sume in baza solicitarilor primite de la UAT-uri, respectiv consilii judetene, iar judetului Braila i-au fost alocate toate sumele cerute. In urma repartizarilor, judetul Braila se afla pe locul 12 intr-un top al judetelor care au solicitat si primit bani din Fondul de Rezerva al Guvernului”.