CHIRIAC: CAUTAM SOLUTII SA EFICIENTIZAM CORPUL B AL SPITALULUI JUDETEAN, UNDE SUNT CONSUMURI FOARTE MARI DE ENERGIE ELECTRICA SI APA

Presedintele CJ, Iulian Chiriac, declara ca Maternitatea braileana va  primi cel putin 10 incubatoare noi, printr-un program finantat de Ministerul Sanatatii: “Stiu ca toata lumea vorbea, inclusiv domnul consilier Varga, de incubatoare. Am fost, am discutat la Ministerul Sanatatii, au un program amplu de achizitionare a unor incubatoare – sunt circa 1.000 de incubatoare pentru toata tara, astfel incat si Maternitatea din Braila va fi dotata cu cel putin 10 astfel de incubatoare”.

In ceea ce priveste Corpul B al Spitalului Judetean, “corpul mamut”, cum l-a numit Chiriac, se cauta solutii pentru o eficientizare, prin reducerea consumului de energie electrica si apa: “Am dat drumul la DALI pentru reabilitare si incercam sa gasim solutii de eficientizare. Schimbam centrala, incepem cu partea de schimbat fire la reteaua electrica, pentru ca sunt toate pe cupru; facem lucruri sanatoase, exact cum le-am face la noi acasa. Cand spun DALI reabilitare, inseamna ca schimbam absolut tot, inclusiv geamurile. Vom merge pe recomandarile proiectantului, cu avizul Ministerului Culturii, pentru ca e monument istoric, nu facem nimic ilegal.

Si la Corpul A al Spitalului Judetean am semnat contractul pentru DALI pentru partea de electricitate, adica reamenajare si imbunatatire a tot ce inseamna retea electrica acolo, pentru ca sunt foarte multe echipamente care consuma foarte mult, iar reteaua este din 1970”.