CHIRIAC, DESPRE PROPUNEREA PRIMARULUI PUCHEANU: E O SMECHEREALA ASTA CU “VREM CA SEDIUL ASOCIATIEI DUNAREA DE JOS SA FIE LA GALATI, IAR DIRECTORUL SA FIE DE LA BRAILA”

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), nu este de acord cu ideea lansata zilele trecute de primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), ca sediul viitoarei Asociatii “Dunarea de Jos” sa fie, pe rand, doi ani la Braila si doi ani la Galati, astfel incat sa fie multumiti reprezentantii ambelor judete si sa se deblocheze negocierile legate de infiintarea acestei asociatii. Lui Dragomir i se pare ca solutia cea mai buna este ca sediul sa fie in cartierul Dimitrie Cantemir – care apartine Municipalitatii galatene si se afla pe raza judetului Braila -, insa edilul sustine ca galatenii nu au fost de acord cu aceasta idee si de aceea el a venit cu o alta propunere: cea a unui sediu care sa se mute la fiecare doi ani.

Chiriac considera insa ca nu este o idee buna sa se tot mute sediul asociatiei: “Ne mutam cu chirie in fiecare an… Nu, sub nicio forma eu nu sunt de acord cu sediul la Braila – sediul la Galati. E foarte important ca sediul sa fie in cartierul Dimitrie Cantemir si i-ar da si o anumita greutate, ar fi inceputul unui pol de dezvoltare in aceasta zona. Eu va spun ca daca podul va prinde contur – si cu siguranta va prinde contur -, zona va <<exploda>> in ceea ce priveste investitiile si avem foarte multe oferte, firme care vor sa vina acolo, astfel incat sa devina un pol de tranzit sau un pol de descarcare a marfurilor inspre Dobrogea si spre Moldova”.

Pe de alta parte,  Chiriac nu agreeaza nici varianta propusa de primarul Galatiului, Ionut Pucheanu (PSD), care spunea ca este de acord ca sediul definitiv al asociatiei amintite sa fie undeva intre cele doua orase, insa pana se construieste acel sediu – fiindca acum nu exista o cladire care sa poata fi folosita in acest scop -, temporar, sediul sa fie in municipiul Galati. Pucheanu a explicat ca i se pare corect ca sediul temporar sa fie la Galati, dat fiind ca s-a stabilit deja ca directorul viitoarei asociatii va fi desemnat de Braila, pentru primii doi ani.

Presedintele CJ Braila spune insa ca asta este o “gaselnita” si o “smechereala”, fiindca se stie ca in Romania, lucrurile temporare au mari sanse sa devina definitive: “Atunci o sa facem in felul urmator: sa tina ei prima oara presedintia asociatiei, iar noi avem pe Buzaului nr. 3 un sediu foarte frumos; sa aiba ei primii doi ani directorul sau seful asociatiei. Eu va spun ca e foarte complicat ca din momentul in care depui un proiect, sa mai schimbi sediile. E o smechereala in care <<dorim noi sa fim cu sediul la Galati, cu director de la Braila>>… Nu, hai sa scrie <<Braila, strada Buzaului nr. 3>> si proiectele de dezvoltare pe aceasta zona sa fie aici!”.