CHIRIAC SPUNE CA SUBIECTUL LEGAT DE PIERDERILE DE LA PATINOAR E INCHEIAT. DRAGOMIR ZICE CA INCA DISCUTA CU CJ PENTRU RECUPERAREA BANILOR

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), nu accepta refuzul presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD), cu privire la achitarea de la bugetul judetului a jumatate din contravaloarea prejudiciului inregistrat in ultimii 3 ani la patinoarul Municipalitatii. Potrivit vechiului contract de asociere dintre Primarie si CJ Braila, pierderea inregistrata la patinoar in perioada 2015-2017  – despre care  primarul spune ca ar fi in valoare de peste 1 milion de lei, iar directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu,  afirma ca ar fi de 2 milioane lei – ar fi trebuit sa fie suportata in egala masura de cele doua parti, insa pana acum, singurul care a platit a fost Serviciul de Utilitate Publica, Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL), subordonat Primariei.

Intrebat daca CJ isi va plati partea, Iulian Chiriac a declarat ca nu are niciun gand sa faca asa ceva. Presedintele CJ a explicat ca “nu i-a fost prezentat niciodata vreun document oficial din partea Primariei, in care sa i se aduca la cunostinta rezultatele financiare ale patinoarului si sa i se solicite sa achite vreo suma, in baza vechiului contract”. In plus, a spus seful judetului, pierderile trebuie asumate de cel care administreaza patinoarul, adica de SUPAGL. Chiriac a mai precizat ca la aceasta data, vechiul contract nu mai este valabil si din punctul sau vedere, subiectul este incheiat.

In aceste conditii, Dragomir inca mai spera sa se inteleaga cu Chiriac si sa obtina banii respectivi: “Mai purtam discutii cu CJ. Stiu ca ei au spus ca nu vor plati nimic, dar vor urma niste intalniri intre conducerea SUPAGL si Directia economica de la CJ, ca sa se uite impreuna pe documente, iar dupa aceea o sa  tragem o concluzie, daca se inteleg amiabil sau nu”.

Intrebat  ce va face daca seful CJ refuza in continuare sa achite din bugetul judetului jumatate din prejudiciul inregistrat la patinoar, Marian Dragomir ne-a spus: “Nu vreau sa ma pronunt acum cu privire la ce vom face in continuare, daca cei de la CJ vor refuza sa dea acei bani. Daca exista calea legala, banii vor fi recuperati”.